2008.11.18

Terminliste 2009

Her er kretsens foreløbige terminliste for 2009, inkludert noen viktige nasjonale løp:
1-3.mai Ungdomssamling (13-19år) på Kjerringøy(?).
23-24.mai Helgelandsræs-helg i Mosjøen (Forhåpentligvis).
30mai-1.juni Pinseløp på Kongsberg.
12-13.juni KM Sprint/Mellom/Ultralang i Korgen/Mo.
26-28.juni O-Festival i Oslo
4-7.juli Midnattsolgaloppen i Bodø
7-12.august Hovedløp leir for 14-16åringer.
4-6.sept. KM Natt,Lang og stafett (Tverrlandet).
12.sept. Saltendilten (Muligens med ungdomssamling).

2008.10.17

Avslutning Helgelandsræs og Grufseløp

Det tradisjonelle Grufseløpet går av stabelen i Vesterli på søndag 23.November klokken 14:00. Etter løpet blir det dusj og Badstu før vi begynner premieutdelingen for årets Helgelandsræs. Premieutdelingen starter 16:00. De som ikke løper Grufseløpet er også hjertelig velkommen. Det blir servering av kaker og kaffe.

2008.10.03

Invitasjon til arrangørkurs med Bernt O Myrvold

I anledning Midtnattsolgaloppen 2009 inviterer vi til arrangørkurs i Bodø 24.-25. oktober. Kurset er åpent for alle i kretsen. Bernt O. Myrvold er forfatter av Løypeleggerboka og har vært kontrollør for en rekke store O-begivenheter. Han har også vært sentral i forbindelse med utviklingen av konkurranseregelverket i Norges Orienteringsforbund.

Invitasjon/program

2008.09.16

Super jentesamling!

Tøff trening!

Treningssamlinga starta med to timer hardtrening inne etter skilandslagsmetoden ved Heidi Mørkved

Lørdag arrangerte Petter Jakola, Håkon og Arild Hegreberg stjerneorientering og o-løp i vanskelig terreng i Bodø-marka. Senere på dagen etter bytur og avslapping arrangerte Petter ny innetrening med stafetter og o-øvelser.

Treningssamlinga ble avslutta med løpetur søndag morgen.

Jentene bodde i eget hus og underholdte seg selv under hele samlinga.

Invitasjon Jentesamling
Til deltakerne: Praktisk info/program
Program inntrening ved Heidi Mørkved

2008.09.12

KM Natt og KM Ultralang

KM Natt 2008 er avviklet. For en gangs skyld var det tørt og fint og nydelige forhold. Løpet gikk på Bestemorenga, og hadde 50 startende.

KM Ultralang ble avviklet søndag, i det beste Saltendilt-været i manns minne. Strålende sol og varmt og fint. Arild Hegreberg hadde sørget for gode løyper som hverken hadde for mye veiløpeing eller mørkegrønt.

Jan Kåre Vatne har tilrettelagt løypene i KM Natt og KM Ultralang/Saltendilten i Route Gadget. Har kan samtlige løpere tegne sine veivalg og simulere løpet/sammenlikne veivalg på kartet. Se menyen til venstre og velg Route Gadget (NOOK).

Resultater KM Natt 2008
Resultat KM Ultralang

2008.08.27

KM-Helg i Bodø

Helga 12-13 september er det KM-helg i Bodø. Det blir Natt-KM på fredag kveld, og Saltendilten/KM Ultralang på Lørdag. Vi håper på godt oppmøte. Innbydelsen finner du nedenfor

Startlistene er nå klar

Innbydelse (pdf)
Påmelding
Foreløbig startliste KM Natt
Startliste fredag
Startliste lørdag

2008.09.11

Vi kan få 10 millioner hvis du hjelper til!

Oppdag mer!” er o-idrettens kandidat til å vinne "Årets Gave" fra Sparebankstiftelsen.

Skal norsk orientering ha sjanse til å vinne 10 millioner kroner og skape et historisk løft for idretten, må vi alle gjøre en liten innsats.

Vinner blir det prosjektet som har fått flest stemmer på DnBNOR sine nettsider i løpet av september måned; ditt bidrag er så lite som å oppfordre alle du kjenner til å stemme på Orientering og prosjektet ”Oppdag mer”!

NB: For å stemme må du ha konto i DnB NOR. Logg inn i nett-banken for å stemme.

Mer info

2008.08.11

Barentsmesterskapet

Norge deltok med en liten tropp fra Nordland og Troms i årets Barentskamp i Raahe, Ranas vennskapskommune i Finnland. Fra Mo OK deltok Hilde Sofie Hansen, Gunnar Brattli, Magnus Beyer Brattli og Yngve Skogstad.Innledningsvis deltok våre løpere i treningssamling i Rovaniemi, der de fikk prøvd seg i typisk finsk terreng sammen med en god del lokale løpere. Innsatsen og resultatene i Raahe var på topp med seier både til Magnus og Yngve individuelt og til de samme pluss Hilde Sofie i stafett. Gunnar har stilt opp som sjåfør i mer enn 200 mil i tillegg til løpinga, like imponerende innsats.Resultater finner dere på linken.
Resultater

2008.08.11

O-ringen

Hele 22 løpere fra kretsen dro i år til O-ringen i Sälen, Sverige. Det ble en fantastisk opplevelse for de som var der. Nydelig vær, fantastiske løyper og spektakulært terreng, i tillegg til et strømlinjeformet arrangement med typisk Svensk grundighet. Takket være bestilleing av husvære allerede for to år siden (Takk Eli!) fikk vi også leiligheter med dusj bare 200m fra hovedarena og butikker. Årets O-ringen hadde også rekordstor deltagelse, med ca 22000 startende hver dag!

Det ble mange gode resultater fra våre lovende ungdommer. Spesielt Yngve Skogstad, Magnus Beyer Brattli og Petter Jakola utmerket seg med særdeles gode resultater. Magnus klarte å ta en etappeseier i H18-Lang, noe som må være første gang noen løper fra kretsen klarer. (Det var ikke Eliteklassen, men det var tross alt 250 meget dyktige konkurrenter). Yngve hvedet seg bra i Eliteklassen, hvor alle de best i Norden deltok. Det ble en 28-plass sammenlagt, av ca 150 seedede løpere. Petter Jakola klarte en 8-plass sammenlagt og var nest best på siste etappen. Vi gratulerer.

Mo O-Klubb har gjort det til en tradisjon å dra til Sverige annet hvert år (De årene det ikke er Midnattsolgalopp). Vi oppfordrer flere til å bli med på dette, da det er en fantastisk ferie som passer godt for familier med små og store barn. Vi har allerede bestilt 25 sengeplasser til O-ringen 2010.

O-ringen hjemmeside

2008.08.11

Hovedløpet

Det ble en flott O-landsleir for de 9 ungdommene fra kretsen som dro til Sandefjord i år. Mange løpere hevdet seg også bra i sine klasser. Petter Jakola fikk en fin 12.plass i langdistansen, og Sigrid Bech Urland tok en 15.plass i langdistansen og 12.plass i sprinten. Vi gratulerer.
Artikkel i Rana Blad
Hovedløpets web-side

2008.06.21

Mo To-dagers

Mo To-dagers er nå ferdig. Her er resultatene.
Sammenlagt resultat
Resultater Søndag
Resultater Lørdag

2008.06.23

Barentskampen 2008

Barentskampen 2008 går i Rahe, litt sør for Oulu, 1.-3. august. Jeg syns at det hadde vært kjempebra om vi kan stille med et Barentslag også i år, og tror det vil være flott o-teknisk trening, nettopp fordi det er så ulikt vårt terreng.

I fjor vant vi Barentskampen, med klar margin. Det betyr at det nordnorske laget som reiser til Rahe må ta med seg en stor og særpreget stein, som er premien til det laget som vinner sammenlagt!

Jeg har gjort noen undersøkelser ang. aktuelle løpere som er interessert i å delta, og vet dette så langt (3 tellende løpere i hver klasse):
H17-18 : Magnus Beier Brattli, Yngve Skogstad, Øyvind B. Helgesen
H19-20 : Løpere i 17-18 kan løpe i 19-20
H21- : Ingen spurt, men aktuelle kan være Øystein Kristiansen, Gjermund Hanssen, Thomas Johnsen, Bård Bakkehaug, Karl Gunnar Skjønsfjell….
D17-18 : Ragni Sandvik
D19-20 : Siri Eidnes
D21: Arntraut Götsch, Marit Wenset Kure, Ingvild B. Helgesen, Anne Urset (ikke spurt)

Også i år er det Trond Henry Skjønsfjell som tar ut laget. Uttaket må være gjort innen 8. juli, basert på vårsesongens resultater og lyst/anledning til å delta. Løpere bes gi tilbakemelding til både Trond trond@nonamesport.com og meg elivar@bluezone.no om de vil delta innen 10. juli! Reisen til Barentskampen vil skje med privatbiler fra hver krets, men det vil bli gitt tilskudd til reisen. Opphold betales av Barentspenger, mens påmeldingsavgift betales av kretsene (refunderes i ettertid til klubbene).
Eli Blomseth Helgesen, Kretsleder Troms O-Krets

Offisiell Innbydelse (engelsk)

2008.06.21

O-festivalen

Vi gratulerer kretsens løpere med en fantastisk innsats på O-festivalen. Mathilde Rundhaug og Håvard Irgens fikk begge 2.plass lørdag, og Yngve Skogstad hadde nest beste tid lørdag (18.plass sammenlagt etter en uheldig start fredag). Magnus ble nummer 9 sammenlagt.
Bodø var i år sterkt representert med hele 17 startende. Det er flott at så mange deltar på dette arrangementet som er det største O-løpet i Norge, og helt sikkert en stor opplevelse for alle deltagerne.
O-festivalen

2008.06.20

Tildeling av spillemiddler 2008

Nordland Fylke har gitt tilsagn til disse anleggene
Snelia, Bleikvassli kr. 73.000
Sortlandsmarka,Sortland, kr 115.000
Yttern/Risfjellet , MO OK, kr 105.000
Halsvatnet, Valnesfjord IL, kr 127.000

I tillegg har Beiarn kommune fått midler til turkart.

Utenom dette er følgende nærkart klar for produksjon:
Bjørn og Løkta ( Dønna)
Onøy/Lurøy og Aldersundet (Lurøy)
3 skolekart (Tjeldsund)

På venteliste: Træna, Lovund, Kvarøy, Sleneset

2008.06.08

Routegadget

Routgadget for KM-Lang er nå klar.
Direkte til Routegadget for KM Lang

2008.06.08

KM Stafett

KM Stafett ble også et flott arrangement i godt vær. Løypene var lagt i sløyfer rundt samlingsplass, slik at vi kunne følge med på utviklingen i løpet. Vinner ble Mo O-Klubbs 1.lag, nesten 15 minutter forran neste lag som var fra Bodø. De som stod for denne flotte innsatsen var Yngve Skogstad, Mathilde Rundhaug, Gunnar Brattli og Magnus Beyer Brattli. Sistnevnte kan også sees på bildet her.
Resultater (html)
Strekktider (html)

2008.05.28

KM Lang

KM Lang gikk under fantastiske værforhold, med sol fra skyfri himmel. Olderskog og Herringen stod for et knirkefritt arrangement. Oppmøtet kunne ha vært bedre, men de som kom fikk i alle fall et flott O-løp i et krevende terreng. Vinnere i H21 ble Kristian Hines mens D21 ikke hadde noen deltagere.

På bildet ser vi deltagerne i D13-14, som var den største klassen

Innbydelse (Word)
Resultater KM Lang
RouteGadget

2008.06.06

Regelverk: Stryking av strekk ved arrangørfeil

Vi har fra tid til annen hatt diskusjoner i kretsen hvorvidt løp skal annuleres eller tider skal korrigeres når det har skjedd en liten feil fra arrangørens side, f.eks i Saltendilten. Etter Hamar OKs Elgsprinten 10. mai ble det lagt inn klage på en arrangørfeil ved en post. Konklusjonen på arrangørens saksbehandling ble at man ikke ville annullere løpet, men isteden stryke det aktuelle strekket fra totaltiden til alle løpere i den berørte klassen. Juryen støttet denne viktige arrangøravgjørelsen, som kan få konsekvenser for liknende saker i tida framover.
Les mer om dette på NOFs sider

2008.05.25

KM Sprint

Her er resultatet fra KM Sprint
Resultater Sprint KM

2008.05.15

Mo OK største O-klubb i Nordland

Idrettsregistreringsstatistikken for 2007 foreligger. Målt i antall aktive medlemmer er Mo OK størst i Nordland med 159, foran B&OI Orientering 143 og Korgen IL 86. Det er spesielt gledelig at nye lag som Misvær og Grane IL har kommet inn med mange nye medlemmer, hhv 72 og 30.
Topp tre i Norge er Tistedalen FL 568, Nydalen SK 546 og Kongsberg OL 458. Statistikken for hele O-Norge vedlagt.
Idrettsregistreringen 2007

2008.05.15

Helgelandsræs i Hemnes

Det ble et flott Helgelandsræs med rekordstor oppslutning. Vi har registrert 68 deltagere, og da er mange av foreldrene ikke registrert. Det ble trukket flere premier blandt deltagerne, bl.a. et tommelkompass fra Hemnes Sport.
Resultater

2008.05.12

Innbydelse til KM Sprint

Her er innbydelsen til KM Sprint i Saltstraumen 24 mai. Oppmøte 15:00, første start ca 16:00. Søndag er det Saltenkarussell ved Vatnvatnet ca 12:00. Velkommen!
Innbydelse
Påmelding

2008.05.12

Treningsleir og pinseløp på Hamar/Løten

Enorm fart fra siste post og inn mot mål; Håkon Hegreberg.

13 fra B&OI og 2 fra Mo deltok sammen med 1400 andre på pinseløpene. Landslagseliten var også på plass.

I et uoversiktlig og særdeles krevende Østlandsterreng, svært forskjellig terreng fra det vi er vant med her nord, gjaldt det mer enn noen gang å bruke kompasset og følge med på kartet.

Pinseløpene på Hedmarken

2008.05.08

Helgelandsræs i Hemnes

Onsdag 14.mai blir det nok en gang ræs i Hemnes. Antoine lover gode og relativt korte løyper i et nytt område. Det blir også trukket flere premier blandt deltagerne, bl.a. et nytt tommel-kompass. Velkommen!

2008.05.08

Trening i Korgen

Avleseren under treningen på Aspmoen fungerte ikke, så de som er interessert kan finne tidene sine her:
Treningsløp Aspmoen

2008.05.06

Eksempel på O-løper som ikke tar seg god tid...

..men orienterer i stor fart hele løypa, uansett vær, underlag, bush, kart, utfordrende løype og krevende veivalg.

Kort sagt en som løper fort og ser ofte på kartet: Arild Hegreberg

2008.05.05

Eksempel på O-løper som tar seg god tid...

..studerer kart og spekulerer på veivalg.

O-løp på Sør-Arnøy i Gildeskål, Sandhornøya i bakgrunnen

2008.05.04

Yngve Skogstad best i Nygårdssjøen Open Spring

Flotte og utfordrende løyper på Nygårdssjøen. I den lengste A-løypa ledet både Magnus Beyer Brattli og Arild Hegreberg, men Yngve Skogstad sto distansen best. Marit Johnsen seiret i den korte A-løypa, mens Tore og Jørgen Jakola var raskest i B og C-løypa.

Nystartede Meløy O-klubb stilte med mange nye løpere som viste flott innsats og lærevilje. Det blir spennende å følge utviklingen til o-rekruttene i Meløy!

Resultater Open Spring (html)

2008.05.04

O-løp på idylliske Sør-Arnøy

For første gang i historien: O-løp på Sør-Arnøy. Fantastisk sommervær! Stor diskusjon om kart og løyper i etterkant av løpet. Arild Hegreberg var den eneste som mestret utfordringene godt. Resultater i menyen til venstre.

På bildet: Torbjørn nyter livet og studerer deltakernes veivalg og O-teknikk.

Resultater Sør-Arnøy

2008.05.04

3 økter på samme dag

Tøff fjelltur til kvelds, 600 høydemeter opp til Skålsvikhøgda. Super utsikt i alle retninger.

2008.05.04

O-teknisk og intervall på Inndyr

Terping på forstørring og forlengelse i første økt. Stor fart i områdene rundt IL Splints skistadion på Inndyr når løypelegger og organisator Jan Gaute Buvik sendte deltakerne ut på Sæviks intervall. Jan Sævik var en skikkelig fuling som var på sitt beste på 70- og 80-tallet. Full spiker i 4 runder med pause i mellom.

Her er veilederen og Magnus i diskusjon om veivalg etter løpet. Sandhornet i bakgrunnen.

Resultater fra 4 runder i menyen til venstre.

2008.05.01

Ungdomssamlinga i gang

4-6km postplukk i Saltstraumen i dag. Fint og tørt og varmt i marka. 20 grader! Tema for første økt: Terrengtilvenning, kartlesing og finorientering med kompass. Samling på Nygårdssjøen skole med tilgang på alt fra gymsal, kjøkken og utmerkede uteområder for ballspill mm.


Her et bilde av jentene. Foran f.v. Heidi, Ingvild, Mari. Bak f.v. Ida, Sigrid, Helene, Mathilde, Maria.


Samlingen fortsetter på Inndyr med tema: Postforlengelse og Sæviks intervall.

2008.04.22

Kart i skolen

O-kretsen får stadig henvendelser om å lage nærkart, da mest for skolene på Nord-Helgeland:
Dønna: Bjørn og Løkta
Lurøy : Lovund, Sleneset, Kvarøy, Onøy og Aldersundet.
Rødøy: Tjong og Jektvik.
Tjeldsund: 3 skolekart

I tillegg har MO OK 2-3 kart på gang i Rana og 1 i produksjon for Nesna. I Salten har B&OI/Håvard Berg prosjekter på gang, og Lødingen har planer i Ofoten.

Etter initiativ fra Polarsirkelen Friluftsråd v/Knut Berntsen er det iverksatt et pilotprosjekt ved Hauknes skole (barnetrinnet) og Mo ungdomsskole angående utvikling og bruk av kart i skolen, som eget hjelpemiddel og tverrfaglig grunnlagsinvestering. MO OK og Nordland O-krets er leverandører av kart med opplegg og seinere faglig-metodisk kursing. Høgskolen i Nesna står for dokumentasjon og videre utarbeidelse av en 6 poeng-modul i lærerutdanninga.

Vi har meget store forhåpninger til dette tiltaket.

2008.04.16

Mye snø på Hemnesberget

Det meldes såpass mye snø i løpsområdet på Hemnesberget at det terminfesta Helgelandsræset tirsdag 29.april kl. 18.00 flyttes til Øverleiren i Leirskardalen, Korgen. Merka fra E 6 Statoil. Forholdsvis korte løyper, men det er noe bratt og dalete terreng: "Sveits i Norge"!. Nytt treningskart i M 1:5000, Korgen IL 2008. Hemnes overtar dermed Korgens løp onsdag 14.mai, altså et direkte bytte.

2008.04.01

Samling på Dønna

NOOK, ved Jan Gaute Buvik arrangerer samling på Stavseng, Dønna den 19-20 april. Samlingen er åpen for alle. Påmelding til Jan Gaute Buvik, Tlf 99736301 eller kretskontor@nook.no

Program:
Lørdag:
kl. 12-14 Økt m. Trening I
kl. 15-17 Økt m. Trening II
kl 18... Mat og sosialt (Stavseng skole)

Søndag
kl. 09-10 Teori
kl. 11-13 Treningsløp

2008.03.17

Vårsamling

Tradisjonen tro arrangerer Nordland O-Krets Ungdomssamling fra 1-4.mai. Årets samling vil være i Gildeskål, med overnatting på Nygårdsjøen skole. Treningene vil foregå i forskjellige områder i nærheten, bl.a. på Sør-Arnøy.

Treningssamlingen er for aldersgruppen 13-19år, og alle ungdommer ønskes velkommen, uansett nivå. Det vil bli trening for alle.

Klubbene melder på til Jan Gaute Buvik 99736301 innen 27.april.

Program

2008.04.01

Trening i Korgen

Korgen har som vanlig et rikholdig program for sommeren. Terminliste for treningsløpene finnes nederst i menyen på høyre side. Legg også merke til at det er et kart med angivelse av hvor samlingsplassene befinner seg. (For de som ikke er så kjent i Korgen og omegn). Treningsløpene er selvfølgelig åpen for alle andre klubber også. Det er EKT på alle løp, og ofte både kaffe og bål. Møt opp!

2008.04.12

Trenerkurs i Mo

Mo O-Klubb avholdt helgen 11-12 april Trener Gunnkurs. Det var 13 deltagere og Håvard Berg var instruktør. Kurset vil bli fulgt opp med Trener 1 kurs helga 30-31 mai. Ta kontakt med Tore Kolstad (905 07 553) dersom noen fler ønsker å vaære med.

2008.04.01

Trykking av O-Kart

Kretsen har nå to lag som er godkjent for å trykke O-kart på laserskriver. Det er Olderskog v/Ingar Solberg og Mo OK v/Jan K. Vatne. Begge bruker Epson C1900, som gir gode resultater når bare fargene blir rett justert. Mo O-Klubbs prosedyre for trykking finnes nedenfor.

På bildet ser man en detalj fra et prøvekart trykket på en Epson C1900 skriver. Man ser der noen små feil og uskarpheter, men overtrykseffekten er OK. Spesielt er gulfargen litt forskjøvet, men dette synes ikke med det blotte øyet.
Som en kuriositet kan det nevnes at de små gule prikkene som er spredt utover det hvite er et vannmerke som identifiserer skriverens serienummer og muligens andre opplysninger.

Godkjenningsliste hos NOF
Prosedyre for utskrift på Epson C1900

2008.04.01

Nye lag

Nå strømmer det på med innmeldinger i NOOK! Før jul fikk vi registrert Meløy OK ( se www. meok.no) og nylig ble bekrefta at Grane IL er igjen, etter en pause på 15-20 år(!)
Videre er det etablert o-gruppe i Sport Torghatten i Brønnøysund, og her er det søknad inne. Så har Skjerstad drøyd lenge, men nå skal også deres papirer snart være i Videre er Dønna IL bare et lite tastetrykk unna, så snart teller NOOK 26 klubber!

2008.04.01

NOF Ting

NOFs ting ble avholdt i Tromsø 1.-2.mars, og kobla sammen med Troms o-krets 50-års jubileum.
Inga Ringdalen Vatne (eks. MO OK) er medlem av VM 2010 komiteen i Trondheim og holdt en flott visning av VM konseptet sammen med hk-lederen. Det er fin optimisme i NOF for de neste 2 årene, og VM er jo høydepunktet. Ellers blir det satsa på TV-sendinger, man skal jobbe mot å få sponsorgaven på 10 millioner, det blir fortsatt skolesatsing, HL og leirer,og det skal bli jevn økning på alle aktivitetsnivåer. Her vil NOOK sikkert bidra! Historisk valg av ny president da det denne gang ble ei kvinne, nemlig Elin S.Drange, Askøy. Se ellers www.orientering.no

2008.03.26

Trenerkurs i Mo

Mo orienteringsklubb inviterer i samarbeid med kretsen til grunnkurs for trenere den 11.til 13. april. Kurset vil senere bli fulgt opp med et trener 1 kurs. Klubben trenger trenere på alle nivå, så har du tidligere deltatt i orientering har du nå sjansen. Kurset er også åpent for andre klubber og for lærere i grunnskole og videregående skole.
Påmelding til Tore Kolstad 91626890
Innbydelse og program

2008.02.06

Støtte fra Helgelandskraft

Helgelandskraft støtter Nordland O-krets. Et mindre støttebeløp har tilfalt kretsen etter søknad. Dette vil bl.a. benyttes til Helgelandsræset og ev. juniorløpere på Norges Cup.

2008.02.17

Hvordan bruke 10 millioner kroner?

Norges Orienteringsforbund er sammen med 4H og Naturvernforbundet plukket ut til å kjempe om å vinne Årets gave 2008 fra Sparebankstiftelsen. Det er nettbankkundene (bare privatpersoner) i DnBNOR som avgjør ved stemmegivning i september hvilken av organisasjonene som får 10 millioner - og det flotte er at de to andre får 1 million! Vi er altså allerede på pallen! Konkurranseresultatet blir offentlig 7. oktober.

Vi trenger nå idéer fra deg! Hvilke konsepter DU har tro på i denne sammenheng!

Vi ber derfor om følgende:
DRIFT - hvilke momenter av det vi driver med i dag som du/dere synes vi bør løfte opp og fram? Max 5 punkter (med korte stikkord).

DRØM - hva drømmer du om at vi kan gjøre som er nesten umulig og helt sikkert ”for dyrt” - tenk fritt, langt og luftig! Beskriv nok til at det er mulig å skjønne - husk at vi må tenke enkelt.

Kriterier fra Sparebankstiftelsen

  • Barn og unge
  • Aktivitetsutløsende.
  • Verdi over tid.
  • Tilgjengelig for alle.
  • Midlene kan ikke gå til direkte drift av eksisterende arrangementer.
    Midlene må brukes i Norge.
  • Ikke forskning.
  • Max 10% av midlene kan gå til administrasjon.
(For å kunne være blant de tre mulige mottakerne av Årets gave må aktivitetene være miljøvennlige)

Vi ønsker å bruke februar måned til å samle inn gode idéer fra "dere der ute" i full bredde, fra mars innskrenker vi ”fra bred motorvei til smal sti”. Innskrenkingen skal en egen gruppe ta seg av - med interne og eksterne blikk og flere aldersgruppper. Alle får så søke seg med hvis dette passer for dem, og i april samler vi (prosjektgruppa) alle tråder og lager presentasjonen som skal leveres senest 30.04.

Linker til mer informasjon:
Årets gave i 2007
NOF informasjon om prosjektet ved oppstart

Frist er søndag 24. februar til prosjektleder Årets gave i Orienteringsforbundet: margrete.ruud.skjeseth@orientering.no  

Legg gjerne "hodene i bløt" sammen med andre i klubben.

LYKKE TIL, HILSEN NOF!

2008.02.04

Kveldsseminar i Korgen

Kveldsseminar i Vesterli,Korgen (klubbhuset) søndag 10.feb.
kl.18.00 Helgelandsræset,info og løypertyper. Ta med bærbar PC de som ønsker
kl 19.30 Enkel servering og bildeshow: "ARNULF I AFRIKA" !

Hilsen NOOK v/ Jan G.Buvik

2008.01.28

Kretsting 2008

Kretstinget ble avviklet etter godt gammelt mønster. Oppmøtet på fredag var relativt bra, med ca 25 delegater. Mange måtte desverre dra tilbake fredag kveld, men vi hadde gleden av å ha to representanter for en ny klubb tilstede. Det var Meløy Ski og Trim som nå starter opp O-gruppe med Edvind Berg som fadder.

Fullstendig referat kommer så snart det er ferdig. Regnskap og årsberetning ble vedtatt uten større endringer. Forslaget til distansenorm skapte som ventet livlig debatt, og etter en del endringer ble det vedtatt. Det kommer også så snart det er renskrevet. Wenche Hjelmseth erstatter Lisbeth Beyer i det nye styret, som nå består av:
Lars Reitan, leder
Wenche Hjelmseth, Opplysningsråd
Åge Mohus, Treningsråd
Jan Kåre Vatne, Teknisk råd

Resultatregnskap
Balanseregnskap
Fagdag
Saksliste og årsberetning

2008.01.20

O-løftet - Bodø

Samlingen i Bodø ble meget vellykket, med nesten 50 deltagere, hvorav nesten halvparten var ungdom. Det ble en svært inspirerende helg med foredrag og instruksjon fra Bjørnar Valstad (Ny leder i Orienteringsforbundet).

På lørdagen var det et lite sprint-løp med tre sløyfer og gafling. På forhånd ble det sagt at det var 3 minutt tillegg for feilstempling. Postene lå svært tett, og det viste seg å være en stor utfordning å ta rett post i det lettløpte terrenget. Bare 13 av 30 deltagere klarte denne bragden. Blant de som hadde feil var Bjørnar Valstad, som manglet en post. Dermed fikk Yngve Skogstad (17) den store gleden å slå en tidligere verdensmester!

Desverre måtte noen av løperne vente på kart, men vi håper de fikk en fin løpetur like vel. Tillegget for feilstempling er lagt som siste strekktid. Husk at det var gafling, og at strekktidene derfor er vanskelig å sammenligne.

Program og deltagerliste
Resultater fra Sprintløp

2008.01.20

Innkalling til Kretsting 2007

KRETSTING for 2007 avholdes fredag 1.februar 2008 v/ Saltdal Turistsenter,Storjord

Fredag
19.00: Kretsting
21.30: Middag

Lørdag
09:00 Fagdag.
13:00 O-Løp
14:00 Lunsj og avslutning

Det er bestilt en del hytter. Påmelding m. antall menn/kvinner må sendes til kretskontoret innen søndag 27.1. Saker som ønskes behandla på tinget må være sendt kontoret innen søndag 20.1.

2007.12.19

O-løftet i Nordland: Inspirasjons- og treningshelg med Bjørnar Valstad 18.-19. januar

Vi har i samarbeid med NOF/Bjørnar Valstad laget et opplegg som passer for alle O-løpere i kretsen. Vi kommer til å dele deltakerne i to grupper: Unge & lovende og voksne. Bjørnar vil fokusere på de unge med et eget opplegg bare for dem i en egen sekvens fredag kveld mens de øvrige diskuterer løypelegging.

Oppdatert program og deltakerliste vedlagt (44 påmeldte pr 16.1.).

Praktiske opplysninger:
Oppmøte Bodø videregående skole, inngang fra Torvgata, fredag kl 1800. Merk at det er Bodø vgs, ikke Bodin vgs!
Ta med innetreningstøy/-sko fredag.
Ta med utetreningstøy, brikke og kompass lørdag. Piggsko kan være en fordel.
Fredag spanderer kretsen pizza. Ta med matpakke til lørdag.

Invitasjon
Oppdatert program og deltakerliste O-løftet

2007.12.10

Forslag til distansenorm for KM

På oppdrag fra Kretsstyret har jeg laget et forslag til ny distansenorm for kretsmesterskap. Tidligere har det vært antatt vinnertid som har vært brukt, men det er her erstattet med distanser. Disse vil derfor bare være veiledende, og gjelder et "normalt" terreng.
Forslaget angir også hvor mange løyper og klasser som skal brukes, samt regler for premiering og medaljer.
Det er svært mange som har meninger om dette emnet, da det angår alle løperne. Forslaget legges derfor ut allerede nå, slik at alle som vil kan komme med kommentarer. Forslaget vil bli tatt opp på kretstinget i februar, og vi blir forhåpentligvis enig om et endelig forslag der.

Vi har nå et eget diskusjonsforum her på NOOK's hjemmeside. Link finnes også i menyen til venstre.

Jan Kåre Vatne

Forslag til distansenorm
Diskusjonsforum - NOOK

2007.12.07

Ledig stilling

NOF søker etter person som aktivitetsutvikler i 50-100% stilling.
Mer info her

2007.11.27

Inspirasjon og inntrykk fra O-gallaen

Her er årets o-bilde.
Kretsen hadde en bra delegasjon på O-gallaen som ble arrangert i Holmenkollen 17.-18. november: Marit Johnsen og Edvin Berg fra B&OI, Ole Morten Wie, Jan Kåre Vatne, Eli Ringdalen og Tore Kolstad fra Mo, Anny Valvik og Ingar Solberg fra Olderskog, samt Jan Gaute Buvik og Lars Reitan. Sistnevnte deltok også på kretsledermøtet.

Følg linkene nedenfor, der seminardeltakerne deler noen inntrykk

Her er prisvinnerne fra årets O-galla:
Årets arrangement: NM-uka, Hamar OK/Løten OL
Årets orienteringsbilde: Geir Nilsen med «The flying Bulgarian»
Årets trener: Ørjan Ravndal, Ålgård IL
Årets orienteringskart: «Bergermoen», Ringerike OL
Årets sprintkart: «Veritasskogen», IL Tyrving
Årets ungdomsløype: Vang OLs Myrtrampen, med Lars Skjeset som løypelegger
Årets nettside: NTNUI
Årets junior: Olav Lundanes, Østmarka OK
Årets stafettklubb: Halden SK
Årets Vitalturarrangør: Ålen IL
Årets Gildesprintarrangør: Kristiansand OK
Årets overraskelse: Audun Hultgreen Weltzien, IL Tyrving
Årets orienteringsløper (kåret av media): Anders Nordberg, Bækkelagets SK
Årets ildsjel: Ellinor Nordmo
Silvas ærespris: Øivind Holt, Halden SK
Vi i Nordland nådde ikke helt opp denne gang, men det har vært jobbet svært godt i kretsen også i år. Vi kommer tilbake med en årsmelding i forbindelse med kretstinget som arrangeres 2. februar 2008

Les mer om seminarene her
Fra Edvin Berg
Fra Marit Johnsen
Fra Lars Reitan

2007.11.27

Turorientering på nett

Tur-o på nett er et tilbud til O-klubbene for å gjøre turorienteringen mer interessant for deltagerne. Her er noen nyheter:
• Innføring av kontroll kode for postene.
• Mulighet for å legge inn GPS-posisjon på postene
• Integrere Google-kart for poster med GPS-posisjon
• Oppgradering av turlogg
• ”Klipping” av poster ved hjelp av SMS
• Lettere å få nytt passord
• Bedre statistikk/historie

Mer info

2007.11.12

Regler for Barneidrett

Det er kommet nye regler for barneidrett. Barn under 11 år skal fortsatt ikke rangeres. De skal heller ikke delta i regionale og nasjonale konkurranser. Se forøvrig linken her:
Idrettens Barnerettigheter / Bestemmelser om barneidrett

2006.10.31

Veivalg

Det er kanskje ikke alle som vet at O-sporten har sitt eget blad, Veivalg. Det kommer neste år med 7 utgaver, og har i tillegg til mange interessante artikler og kart, også terminliste for hele landet og konkurransereglene i et eget bilag. Ikke minst trykker de mange fine kart med eliteløpernes veivalg.
For å bli abonnent, kontakt Astrid Torp (astrid@sportmedia.no) tlf 69 81 97 13(8.00-16.00)
Abonnementprisen i 2006 er 349 kroner