2009.12.03

Innkalling til NOOKs kretsting - Skogvoktergården, Storjord i Saltdal fredag 29.1.2010 kl 1900

Kretsting 29.1. og fagdag 30.1. Fredag kveld avsluttes med felles middag/sosialt samvær.

Program fredag 29.1. kl 19-21:
Norsk Orientering: Strategiplan og framtidig organisering v/Lars Reitan
Årsmelding/regnskap Nordland Orienteringskrets 2009, Budsjett og handlingsplan 2010
Valg

Program lørdag 30.1. kl 0830-15:
Terminliste/sesongopplegg og plan for samlinger v/Ole Morten Wie
Treningsopplegg og rekrutteringsarbeid i Freidig v/Tomas Eidsmo
GPS-demo v/Jan Kåre Vatne
O-løp (ta med treningstøy)
Lunsj underveis i programmet

Ting og fagdag er åpent for alle, men regler for representasjon ved avstemminger er: Lag tom 25 medl 1 rep, tom 50 medl. 2 rep, fra 51 medl 3 rep. Vennligst meld tilbake deltakelse til kontoret innen 20.1.2010 (viktig pga servering). Overnattinga er gratis (STATSKOG!). Et mindre beløp for servering blir innkrevd.

Vel møtt.
For styret/kontoret, Lars Reitan (kretsleder)/Jan Gaute Buvik (akt.kons.)

Årsmelding NOOK 2009
Sesongplan NOOK 2010

2009.12.21

Ny pris til Ole Morten

På O-gallaen i 2006 fikk Ole Morten Wie prisen "Årets nykommer kart". Nå er han hedret på nytt med prisen "Årets friluftsentusiast 2009". Prisen ble delt ut av ordfører Geir Waage i Rana, og Ole Morten ble tildelt prisen for sitt lange og omfattende arbeid med å synfare, rentegne og digitalisere orienteringskart i Rana-regionen, skriver Polarsirkelen Frilufsråd.
Polarsirkelen friluftsråd

2009.12.11

VM på NRK

Til informasjon: Norsk Orientering har endelig sikret avtale med NRK vedrørende VM 2010. Avtalen sikrer direkte sendinger fra alle distanser (Sprint, mellomdistanse, langdistanse og stafett)! Sendingene skal fortrinnsvis gå på NRK1. Vi sender pressemelding angående dette i løpet av dagen. NRK er allerede ute og pisker opp stemningen på følgende link: http://www.kampanje.com/medier/article528033.ece

Mvh. Bjørnar Valstad

2009.11.16

Norges Orienteringsforbunds ting 2010 - organisering av Norsk Orientering

I slutten av februar 2010 arrangeres forbundets ting. Kretser og lag oppfordres til å fremme saker og målsetninger innen 1. desember i år, se vedlegg. Det kommer opp en sak som har spesiell interesse for kretsen: Organisering av Norsk Orientering. Dagens organisering med fylkesvise kretser vurderes erstattet med større regioner, der Nord-Norge kan være en naturlig region. Den viktigste hensikten med en eventuell omorganisering er tettere kontakt mellom forbundet sentralt og klubbene. Fra Nordland O-krets har vi uttrykt at vi er positive til å drøfte nye organisasjonsformer, men at vi trenger lokale ressurser til å sikre klubbsamarbeid mht samlinger/terminlister og til å bistå nye og små klubber. Vi ønsker oss flere aktivitetskonsulenter som kan være "propeller" for økt O-aktivitet.

Denne og andre saker kommer opp på vårt eget kretsting 29.1.2010. Innkalling kommer i desember.
Mvh Lars Reitan, kretsleder

Innkalling NOF

2009.11.12

Avslutning H-ræs og Nattcup

Nattcup finale ble avviklet fredag den 13 november, Vesterli i Korgen. Det var denne gangen omvendt jaktstart hvor de beste fikk "handicap" utfra tidligere resultater. Det ble likevel en soleklar seier til Yngve Skogstad som startet nesten 10 minutter etter de fleste andre, men hadde 16 minutter bedre tid enn nr 2 i mål, som var Gunnar Brattli. Resultatene nedenfor viser anvendt tid. De tre første i mål var Yngve Skogstad, Gunnar Brattli og Hilde Sofie Hansen. For å se utviklingen i løpet, klikk på Splitsbrowser linken og velg "Graph Absolute time".
Resultater

2009.10.27

IgotU GPS og MoTrack

GPS av typen IgotU selges av Jan Kåre Vatne for 400kr pr stk. For mer informasjon, se linken nedenfor, eller ta kontakt på jkvatne@online.no

MoTrack er et enkelt program for nedlasting fra GPS og henting av kart fra internett. Siste versjon av MoTrack (12.11.2009) finnes her:

Motrack.exe
Mer info om GPS

2009.11.03

Natt-cup Mjølan

Løpet ble avviklet under nydelige forhold. Tørr og fin skogbunn og flotte løyper. Mange nybegynnere fra Mjølan hadde også funnet veien til løpet, noe vi er svært glade for.
Resultater Natt-cup 3

2009.10.27

Natt-cup 3 resultater

Resultater fra nattløpet i korgen er nå klar. Det var "gaflede" løyper og desverre var det to like poster etter hverandre, så en av strekktidene er bare anslått (fra 94). Ellers var det fine forhold i skogen.

Kartet er lagt ut for automatisk nedlasting til Motrack (NB: Last ned siste versjon).

Resulater Natt-Cup Villmo-Sør

2009.10.25

Sammenlignbare Resultater

En ny funkjson i Motime gjør det nå mulig å lage resultatlister hvor gafflingen er "fjernet", og alle strekktidene er sammenlignbare. Det var noen feilstemplinger og glemte poster, men de er her fjernet for å gi muligheten til å sammenligne strekk.
Justert resultatliste

2009.10.22

Ungdomssamling 23-25. Oktober

Ungdomssamlingen er nå over. Vi håper alle har hatt en hyggelig helg. Været har i alle fall vært fantastisk, med litt frost men meget gode løpsforhold. Her er resultatene fra det åpne sprint-løpet på Mjølan. Her hadde Ole-Morten virkelig vist hvordan man kan gafle et sprintløp. Det var omtrent like mange gaflingsvarianter som det var deltagere, med to kartbytter. Det var svært høy fart og full konsentrasjon.
Resultater Mjølan

2009.10.20

Natt-cup 2 resultater

Antoine stod for arrangementet som gikk på Hemnes. Heldigvis ikke noe snø, og bare så vidt litt duskregn. Hele 27 deltagere fullførte, noe vi synes er bra på en sen høstkveld.
Resultater

2009.10.20

GPS


De nye GPS-ene er nå til salgs. De koster normalt 400kr, men selges nå til kretsens medlemmer som kan hente dem selv for 350 kroner. Det blir muligheter til å kjøpe dem på Ungdomssamlingen den 23-25.oktober. Betaling skjer til Jan Kåre Vatne, konto 4510.05.26437.

Jeg har også laget et eget program som er lett å bruke. Programmet inneholder drivere og alt som trengs for å benytte GPS-en til løpsanalyse. Når GPS-en plugges i PCen så vil data automatisk overføres og lagres. Det er ikke nødvendig med CD-en som følger med I-Got-U.

Dersom det finnes et kart lagret på PC-en vil det automatisk vises. Det blir også mulig å laste ned kart fra internett (Dette krever sevlfølgelig at noen har lagt ut kartet først). Ellers må man scanne kartet selv.

Jan Kåre

MoTrack.exe

2009.10.13

Natt-cup 1 resultater

Jan Gaute fikke en meget spesiell bursdagspresang, helt i tråd med ønsket hans. Løpet starter med en ordinær, enkel O-løype med mye stigning opp til Varmosletta. Der var det "100-meter skogen" som ventet, med gaflede løyper (dvs ulik rekkefølge på de ulike sløyfene). Allt foregikk inne i den lille skogsteigen på flata ved Varmosletta. Det var lys over alt, og selv om det var bare 30-40 meter mellom postene var det hele yderst forvirrende og svært krevende for de fleste. Deretter var det "Varmosletta rundt" med et helt spesielt kart som var satt sammen av kartbiter som var snudd i ulike retninger. Mange hadde store problemer med å skjønne hva som var opp og ned, siden hver bit hadde sin egen nord-pil. Det hele ble avsluttet av en mer ordinær løype ned igejn. Ungdommene som hadde vært på O-landsleir dro nok kjensel på opplegget, fordi det er vanlig å ha minst et slikt løp under leiren (også kalt et MorrO-løp).

Som ansvarlig for resultatlistene blir det litt av et problem å sjekke at postene er tatt i rett rekkefølge. Vi (dvs jeg) har også bestemt at de som har sløyfet poster eller tatt feil poster vil få et tillegg i tiden istedet for disk. Det var nemlig svært mange som hadde tatt feil eller hoppet over poster. Tillegget er 5 minutter for første manglende post, og 3 minutter for hver utover dette.

Siste: Ole Morten har laget en liten løpsanalyse for å se hvordan de ulike løperne har taklet de ulike utfordringene. Der kan vi bl.a. se at Mathilde slo Yngve i 100-meterskogen, mens mange av oss gamlinger hadde store problemer med de utradisjonelle momentene.
Jan Kåre.

Resultater Natt-cup 1
Løsanalyse

2009.09.28

Natt-Cup Helgeland

Det blir i år arrangert Natt-cup. Det blir fire løp, hver tirsdag utover. Start er fra 18:00 til 19:00. (Vi regner med det er mørkt da). Ta med lykt. Alle postene har refleks. Det blir to løyper, hvor den korteste er svært enkel og beregnet på 8-12 åringer som helst bør løpe sammen. Den lange løypen vil ha omtrent B-nivå, og passer for alle som kan løpe alene nattorientering. Lengde rundt 3 km.
13.10 Varmosletta,Mo
20.10 Hemnesberget.
27.10 Granhatten, Korgen
03.11 Mo
Fredag 13.11 blir det avsluttningsløp med omvendt jaktstart. Første mann i mål vinner. Etter dusj og evt. badstu blir det avslutningsfest med utdeling av premier både for Natt-cuppen og Helgelandsræs.
Det blir avslutning etter løpet den 13.11 på klubbhuset i Vesterli (dusj og badstu). Dette blir avslutningsfest også for Helgelandsræs, med utdeling av premier og diskusjon om neste års opplegg. Det blir også noe å spise.

2009.09.23

Siste Helgelandsræs

Årets Helgelandsræs ble avsluttet med et knall-tøfft løp i Bleikvassli. Det var kaldt og vått og det ble etterhvert ganske mørkt. Men 18 ivrige O-løpere trosset vær og avstand for å delta. Løypene og terrenget var meget bra. Vanskelig, men med relativt god løpbarhet og fin bunn i høyden. O-teknisk krevende, men kartet var bra.

Dermede er også sammenlagt-resultatene klar. Full liste finnes via linken nedenfor, men vinnerne i hver klasse ble:
Jenter Kort: Åsild Kollstad
Gutter Kort: Even-Johan Kaspersen
Jenter Lang: Sigrid Bech Urland
Gutter Lang: Ole-Kristian Kaspersen
Damer Kort: Liv Petersen-Øverleir
Herrer Kort: Arne Håpnes
Damer Lang: Hilde Sofie Hansen
Herrer Lang: Sturla Sjåvik

Vi gratulerer vinnerne så mye, og håper det ikke er noen feil i listene. Premiene vil bli delt ut på avslutningsfesten senere i høst.

Resultater Bleikvassli
Resultater Sammenlagt

2009.09.23

Treningssamling Mo i Rana 23-25.oktober 2009

Fra fredag 23. oktober til søndag 25.oktober arrangerer Mo Orienteringsklubb ungdomssamling med fokus på det sosiale, men med en god del fysisk og o-teknisk trening. Opplegget er rettet mot ungdommer i aldergruppen 12 år og oppover. (Dvs alle som skal konkurrere i klasse 13-14 neste år).

Overnatting på Båsmo Skole, ikke langt fra Skillevollen idrettspark der de fleste treningene skal foregå. Mat vil bli innkjøpt i fellesskap.

Invitasjon er sendt til nabokretsene, og vi håper på stor deltagelse. Her er et utdrag av programmet:

Fredag 18:00. Klatring, ballspill, fysiske aktivite i gym-sal.
Lørdag 11:00. O-skyting. Stjerneorientering med skyting. (som skiskyting).
Lørdag 16:00. Mor-O løp. Ta med lykt.
Søndag 11:00. Enmanns-stafett, sløyfeorientering, fartstrening (på sprintkartet Mjølan).
Søndag 14:00 Hjemreise.

Det blir utdeling av GPS til vinnerne av årets krets-cup. Alle andre kan få kjøpe GPS for 350 kroner. Det blir instruksjon og mulighet for å teste GPS-ene. (Ta gjerne med PC).

Påmelding og mer informasjon kan dere få ved å ta kontakt med Ole Morten Wie (90 83 49 39) eller Ola Skogstad (90 93 61 45). Påmeldingsfrist: 18.oktober!

2009.09.18

PM Saltendilten

PM Saltendilten 19.9.2009

2009.09.16

Sesongplan 2010

I forbindelse med KM på Tverlandet ble det arrangert et utvidet kretsmøte der opplegg/sesongplan for 2010 ble presentert og diskutert. Hovedfokus var å finne et inspirerende opplegg for ungdomsgruppa 13-18.

23.-25. okt 2009 Ungdomssamling 13-18, Mo
30.- 2. mai 2010 Vårsamling, Meløy/Reipå
13.-16. mai 2010 Treningssamling/Craft Cup, Nord-Trøndelag/Frol
29.-30. mai 2010 Rekruttsamlinger 8-12, Helgeland og Salten
11.-13. jun 2010 KM, Salten, Sprint/Ultralang/Mellomdistanse (B&OI/SISO)
25.-27. jun 2010 O-festivalen, Raufoss
2.- 4. jul 2010 NNM, Bjerkvik
8.-15. aug 2010 Hovedløp/O-landsleir og WOC Tour, Stjørdal/Trondheim
3.- 5. sep 2010 KM, Helgeland, Natt/Lang/Stafett (Korgen/Mo)
18. sep 2010 Saltendilten/Høstsamling, Bodø

Vi prøver å få til et samarbeid med Troms og Finnmark slik at ungdomsløperne nord for Nordland prioriterer deltakelse på de samme samlingene som Nordlandsløperne.

Sesongplan detaljer

2009.09.07

Ungdumscup - ledertrøyer

Cuppen er nå avsluttet, og de fire vinnerne ble:
D11-12: Åshild Kolstad, Mo
H11-12: Lars Solli, Mo
D13-14: Ingvild Oxaas Wie, Mo
H13-14: Håvard Wedege Irgens, B&OI
D15-16: Mathilde Rundhaug, Mo
H15-16: Petter Jakola

De fleste var ganske suverene vinnere. Bare i D13-14 var det kamp på kniven til siste slutt. Bare 3 poeng skilte Ingvild Oxaas Wie og Heidi Jensen. Som førstepremie vil vinnerne få hver sin liten GPS til å ha på hånden (Se bilde). Denne GPS-en lagrer hele løypen under løpet og kan etterpå brukes til å legge inn nøyaktige traseer i Routegadget, eller til å analysere løpet i f.eks. QuickRoute. Man kan da se hvor man har tapt tid, hvor fort man sprang og hvor man har stått stille og sett på kartet. (Se f.eks. Mats Troeng's hjemmeside)

Dene GPS-en er å få kjøpt på internett og koster da ca 750 kroner, men vi vil forsøke å få tak i et større antall til en lavere pris. Alle vil da få anledning til å kjøpe en slik GPS.

Siste: 40 stk GPSer er nå bestilt fra Taiwan.

Sammenlagt Ungdomscup 2009

2009.09.07

Nordlending med stor kapasitet

I vedlagte NM-avis presenterer landslagstrener Øystein Kristiansen sine vurdering av hvem som er favoritter i senior og juniorklassene. I H17-18 trekker han fram Jo Forseth Ingaard (Frol), Eskil Kinneberg (Raumar OL) og Yngve Skogstad. Landslagstreneren uttaller: "Yngve Skogstad, Mo OK: Nordlending med stor kapasitet. Terrengtypen i årets NM bør passe ham som hånd i hanske, og klarer han å holde hodet kaldt og fokusere på å gå rett i postene kommer han til å reise hjem fra årets NM med medaljer i bagasjen".

Lykke til Yngve!

NM-avis
NM Orientering Holtålen 2009

2009.09.06

KM Stafett

KM Stafett gikk av stabelen i strålende sol og fine forhold. Samlingsplassen var en haug hvor vi hadde panoramaoversikt over nesten hele løypen, og kunne følge løperne rundt det meste av løypen. Årets vinner ble Bodøs førstelag.
Stafett resultater
Strekktider

2009.09.05

KM Lang

KM Lang gikk på Tverrlandet i et meget "Grønt" terreng som gav store utfordringer for de fleste løperne. Det viste seg likevel at løpbarheten var bedre enn de fleste fryktet når de så kartet. Været var ypperlig og solen tittet fram. Løpene blir lagt ut på Routegaget litt senere.
Resultater KM Lang
Routegadget

2009.09.05

KM Natt

Årets KM Natt ble avviklet i Hegglia innerst i Vatnvatnet i Bodø. Det var et ypperlig terreng med god løpbarhet og god oversikt. Desverre var det litt regn, men arrangementet gitt prikfritt likevel.
Resultater KM Natt
Route gadget natt

2009.09.03

KM startlister

Natt-KM og KM Lang er nå trukket.
Startliste KM Natt
Startliste KM Lang

2009.08.01

KM-helg på Tverlandet 4-6. september

Innbydelse til KM-helg på Tverlandet 4-6.september er nå lagt ut. Velkommen til KM-helg på Tverlandet! Bli med og utforske gamle og klassisk o-terreng som har vært lite brukt de siste 20-årene, og som vil gi løperne mange spennende utfordringer. Tre ulike arenaer gjør at det blir nytt område hver dag og hvert løp får sitt særpreg: Lettløpt og fint skogsterreng på Heggmoen fredag, tøft og krevende ved Tranmyran lørdag og svært publikumsvennlig og lettløpt på stafetten søndag. Bildet viser stafettløypelegger Kenneth Viken på befaring.

2009.08.30

Ledertrøyer

KM Tverlandet blir siste løp i årets Ledertrøye-karusell. Det ser ut til å bli stor oppslutning om høstens KM, og vi ønsker alle velkommen til en flott KM-helg. Foreløbig resultatliste finner du her:
Sammenlagt før siste løp

2009.08.30

Åpent møte om neste års terminliste

I forbindelse med KM vil vi arrangeere et åpent møte hvor det blir anledning for alle til å komme med synspunkter. Møtet holdes lørdags kveld etter KM Lang, og vi kommer tilbake med nøyaktig tid og sted. Som diskusjonsgrunnlag har Jan Gaute kommet med følgende innspill:

1. Vårsamling Meløy 30. april - 2. mai
2. Salten 11.-13. juni (KM sprint B&OI, KM ultralang Valnesfjord, KM mellomdistanse SISO)
3. NNM 2.-4. juli Bjerkvik
4. VM Trondheim 7.-15. august. Innlagt HL/OLL, samt publikumsløp
5. Helgeland 3.-5. september (KM natt Korgen, KM lang MO OK, KM stafett MO OK)
6. Saltendilten, Bodø 18. september (Høstmøte/samling?)

2009.08.26

Saltendilten

Det er noen endringer i innbydelsen til Saltendilten, og ny versjon finner du nedenfor. For det første blir det løyper for alle aldersklasser, også DH11-12 og DH13-14. Videre så er løypelengdene for veteranklassene korrigert slik at de er lik tidliegere praksis. Vi ønsker alle velkommen til høstens styrkeprøve!
Innbydelse Saltendilten

2009.08.18

Ungdom på tur

Undertegnede og Arild Hegreberg har nå vært på tur med 13 ungdommer fra Nordland i 11 dager, på hovedløp, hovedlandsleir for ungdom og NNM. Bodøfolket hadde en dag hjemme før de dro videre nordover, men vi fra Mo og Korgen tok turen direkte fra hovedløpet til Målselv. Der lå vi en dag og slappet av på Målselvfossen feriesenter før NNM. Den dagen trengte vi.

Hovedløpet og hovedlandsleiren er som alltid en fantastisk opplevelse, men skulle jeg fortalt om alt vi har vært gjennom i detaljer hadde dette blitt en lang historie. Så i korte trekk: Vi har vært gjennom daglige treninger, hovedløp sprint og langdistanse, stafett, mor-o-løp, treninger og gruppearbeid. Det ble en spennende tur opp Kjøsterudjuvet med påfølgende Down-hill orientering. Kveldene ble brukt til kortspill, diskotek og sosialt samvær. Dautid = null. Jeg og Arild har hatt stort spillerom fordi dyktige trenere har tatt ansvaret for ungdommene. Vi har gjort det vi har lyst til på dagene. Løpt gjennom treningene eller gått på tur. Mye av tiden har nok gått til oppfølging av løperne (rydding, lett etter forsvunnede klær), typiske ting som en leder må gjøre. For å si det kort: Vi har hatt det veldig bra!

Også resultatmessig viser årets hovedløp framgang. Det ble ingen medaljer, men Mathilde Rundhaug i klasse D15 tok en meget sterk 4.plass på langdistansen. Her fikk Petter Jakola en 9.plass i H16 og Håkon Hegreberg ble nummer 25 i H15. Alle disse ble premiert (blant 1/3 beste). På lørdagens sprint ble både Mathilde og Petter nummer 11. De var de eneste fra Nordland som fikk premie. Også flere andre gjorde gode løp både lørdag og søndag, men det holdt ikke til premieplass denne gangen. Det er ingen tvil om at nivået blant 14 til 16 åringer i Norge er høyt, og det kreves mye for å nå opp til toppen av resultatlista.

Noe av det mest positive fra turen er nok det å bli kjent med andre orienteringsløpere fra hele landet. Jeg vil spesielt trekke fram måten vi fra hele Nord-Norge knyttes sammen. Ungdomsgjengen fra Nordland, Troms og Finnmark har blitt et strålende miljø der man ser at ungdommene stortrives og holder sammen. Under NNM så vi hvor bra dette miljøet har blitt og så får vi håpe dette fortsetter i årene som kommer.

Neste års hovedløp arrangeres mellom 8.august og 15.august i Stjørdal. Etter 3 år på Østlandet er det klart for tur til Trøndelag. Og noen gleder seg allerede. Til alle de som skal være med neste år har jeg bare en ting å si. Gled dere!

Hva med de som ikke får være med på hovedløpet neste år. Første års juniorer på alle nivåer. Her er det viktig at vi som ledere gjør en jobb som får denne gjengen til å fortsette. Jeg og Arild har noen av de samme synspunkter når det gjelder teambygging og lagfølelse. Det skal være rom for alle på alle nivåer. Vi er et team, og de beste har alltid bruk for støtte fra teamet. Samlinger og løp blir dermed mer og mer viktige for at det vi nå har bygget opp skal fortsette. Til høsten bør det derfor settes opp en plan for neste sesong som også innbefatter både ungdomsløpere og juniorløpere.

Ole Morten Wie

2009.08.10

Info om NNM

Fra OK Silsand har vi fått vedlagt info om NNM Sprint 14. aug. som blir et litt spesielt o-løp i og med at det vil foregå i "byen". Kart 1:4000, 2m ekvidistanse, en hel del sperrede områder (hager), piggsko forbudt...
NNM Sprint Finnsnes
NNM 2009

2009.07.15

O-Løpere i vesterveg

For kort tid siden var tre O-løpere fra Korgen med i ei reisegruppe på 60 som dro til Grønland og Island på et 12 dagers raid. Det ble uforglemmelige opplevelser for Arnulf Villmo,Inger Lise Pettersen og Jan Gaute Buvik fra Korgen IL. Både Grønland og Island viste seg fram fra sine gode sider, med mye fint vær (kun en dags landligge på vest-Grønland), nydelig natur og flotte arrangement. Nord på Grønland, ved Illulisat(som betyr isfjell), en by på ca 4700 innbyggere og verdens største kommune i areal,ca fjerdedelen av heile Grønland, er det etablert en meget aktiv O-klubb og der arrangeres årlig Arctic Midnight Race og i tillegg åpent grønlands mesterskap, samt poengløp. Terrenget er som norsk høgfjell, men ligger ved kysten, og konsentrasjonen i løpene blir bare forstyrret av synet av isfjell og lyden av sledehundene, som nå ligger i sommeropplag rundt byen. Danske O-folk har vært faddere til klubben og laga fine kart over et stort område, og her er sannelig mer å ta av!
Løpsforholdene var som nevnt helt utmerket, med fra 5-12 grader, lett bris og sol hele døgnet. Ca 100 deltakere i hvert av løpene, der en del dansker, samt meget dyktige lokale løpere var med i tillegg til gjestegruppa på 60. Resultatmessig hevda Korgen IL seg meget bra, med seier og andreplass i poengløpet, seier og 3 pl. i grønlandsmesterskapet, og andre og 6pl. i nattløpet som var langdistanse i fjellet med fra 6 til 20 km. Her kom de siste i mål ca halv 5 på morgenkvisten.Da hadde lokal-TV gått heim, men arrangørenes bankett gikk videre med servering... og dette fortsatte også neste kveld! Da hadde imidlertid deler av reisefølget tatt en 5 timers båttur nord til en leir for naturstudier, og fikk nærkontakt med kalvende isbreer, fjellrev og en mangfoldig fugleliv.De barskeste gikk også opp på storbreen og hadde lavvo-leir der.
To flyreiser seinere var man på geografisk høyde med Oslo, i Austerbygd, hvor den kjente Eirik Raude slo seg ned sist på 900-tallet. Ei flott bygd med 5 gårder, flere tusen sauer og 40-50 innbyggere. Her var det naturligvis O-løp (Brattahlid-mesterskap), bad i fjorden blant drivende isfjell, tur i marka , omvisning i området der ruinene fortsatt er godt synlige og et fantastisk måltid ved det rekonstruerte langhuset. Milde vinder og strålende sol heile døgnet! Dette var sannsynligvis turens fineste enkeltopplevelse, der Inger Lise Pettersen og Jan G.Buvik oppnådde å bli Brattahlidmester i sine løyper..
O-folket skal ha mest mulig ut av dagene, så kl. 06.30 var det et morgenløp (i tett kratt!) ved flyplassen på Sør-Grønland, deretter direktefly til Island der man rakk et Parkløp i Reykjavik før kl. 19. Altså 2 løp på en dag på 2 forskjellige kontinenter.....
Island har jo mye spennende å by på, så neste dag var det rundtur med Gullfoss, Geysir og Thingvellir med O-løp. Full fart også her over slettene der verdens eldste parlament ble etablert for godt over tusen år siden.... En klasseseier og en tredjeplass i o-løpet.
Island har ikke egen orienteringsvirksomhet ennå, men det er på trappene en klubb i Reykjavik, og fra norsk side er det lovet bistand til alt som måtte trenges, så som kart, instruksjon og diverse teknisk utstyr..

Hilsen Jan G.Buvik

2009.07.08

Ungdoms EM

Vi gratulerer Yngve Skogstad med flotte resultater i Ungdoms-EM i Serbia. Han klarte en fantastisk 11.plass i langdistansen. Bare Ivar Lundanes av de norske var bedre. I stafetten gjorde også Yngve en meget bra innsats. Han løp 1.etappe og kom i mål bare 2 minutt etter vinneren. Ivar Lundanes på 2.etappen løp Norge opp til 1.plass, men desverre bommet Martin Vister på sisteetappen, noe som resulterte i en 13.plass til slutt.

På Sprinten var imidlertid Yngve uheldig, og havnet på en 63.plass.

EM Hjemmeside

2009.07.01

Midnattsolgaloppen

Midnattsolgaloppen 2009 er nå over. Det ble et flott arrangement med sol hver dag, og en fantastisk natur. Vi takker arrangørrene i Bodø og Valnesfjord for god innsats. Hele 40% av deltagerne var fra utlandet, noe som gjør MG til det løpet i Norge med størst utenlandsk deltagelse. For mer informasjon og bilder, se løpets hjemmside:
Hjemmeside for MG
Resultater Lørdag (pdf)
Strekktider Lørdag (html)
Resultater Søndag (pdf)
Strekktider Søndag (html)
Resultater Mandag (pdf)
Strekktider Mandag (html)
Resultater Tirsdag (pdf)
Strekktider Tirsdag (html)
Sammenlagt resultater (html)

2009.06.23

Ledertrøyer

OBS: Alle løpene teller når det gjelder ledertrøye-cuppen. Det har stått at bare 5 løp teller på mange av resultatlistene, men det er feil. Det er ingen løp som blir strøket.

Etter siste KM helg er stillingen som følger:
D11: Åshild Kolstad
H11: Lars Sollie
D13-14: Ingvild Wie
H13-14: Håvard Wedege Irgens
D15-16: Mathilde Rundhaug
H15-16: Petter Jakola

Neste sjanse til å ta poeng er på løpet i Meløy den 3.juli (Dagen før Midnattsolgaloppen). Løpet går på Hornneset ved Reipå, og første start er 18:00.
Hvis noen som har ledertrøyer ikke skal være med på løpet i Meløy må de levere trøyen til Eli Ringdalen eller Lars Reitan før løpet, slik at trøyen kan leveres til neste leder.

Sammenlagt liste for Ledertrøye

2009.06.11

KM Sprint/Mellom/Ultralang

Det ble et meget vellykket Sprint-løp på Mjølan. Været var perfekt, på tross av dårlige meldinger, med sol og passe varme.
Resultater fra sprinten finner du nedenfor. Kart og løyper for sprinten er også lagt ut på Routegadget, og vi oppfordrer alle til å legge ut sine veivalg.

Ultralang ble avviklet i ganske stridt regnvære, men deltagelsen var rekordstor, med 103 deltagere. Resultater nedenfor.

Resultater for mellomdistansen er nå også lagt ut.

Routegadget er nå også lagt ut, og alle distansene er nå i orden. Alle oppfordres til å legge inn sine veivalg.

På bildet til venstre ser vi vår kjære Kretssekretær i sin nye Korgen IL drakt. Han var også løypelegger på lørdagens og søndagens løp, og sto bak de meget gode og krevende løypene.

Resultater Sprint KM
Resultater Ultralang KM
Resultatliste Mellomlang KM
Routegadget KM Sprint
Routegadget KM Ultralang
Routegadget KM Mellomdistanse
Sammenlagt Ledertrøyer

2009.06.03

Påmelding MG

Påmeldingsfrist: 22. juni
Frist etteranmelding: 30. juni

Påmelding via linken i venstre marg eller via MGs nettsider:
www.mg-norway.no

2009.06.10

Barentsmesterskapet 2009

Mesterskapet går 5.-6. september 2009 i byen Apatity. Byen har 65 000 innbyggere og ligger på 67.6N 33.4Ø, ca 200 km kjøring sør for Murmansk (kart) . Se forøvrig vedlagt info-skriv. Interesserte bes ta kontakt med Amund Beitnes (95773829)

NB: Påmeldingsfristen er allerede 15.juni, da kopi av pass må sendes inn innen denne dato.

Informasjon

2009.05.20

KM-helg 12-14 juni

Innbydelse til vårens KM-helg er nå klar. Det starter med Sprint på Mjølan (Mo), og fortsetter med Ultralang og Mellomdistanse i Korgen. Det blir en lettløpt Ultralangdistanse, siden starten er på toppen av Korgfjellet, med mål i Vesterli. Med andre ord blir det nesten bare utforbakke! Mellomdistansen går også ved Vesterli, og det er her et klassisk krevende orienteringsterreng med småkuppert skog og mange detaljer. Alle er velkommen!

For påmelding, bruk linken "Løpsliste" i menyen til venstre, og velg løpet du vil melde deg på.

NYTT: Vi satser på bra vær med grill og litt sosiale aktiviteter på Korgen Camping kl 18.00 lørdag ettermiddag. Korgen IL ordner med grill. Den enkelte har selv med det man skal spise og drikke.

Innbydelse til sprint
Innbydelse til Mellom og Ultra

2009.05.28

Deltakelse i EM for ungdom

Etter helgas Craft Cup og uttaksløp er det klart at Yngve Skogstad får delta i EM for ungdom. Løpene går i Serbia fra 2. til 5 juli. Langdistansen på søndagens CC i Østmarka resulterte i en 4 plass i klassen og sammenlagt har han nå klatret opp på en 7. plass. Vi gratulerer Yngve med innsatsen.
Link til EM for ungdom (EYOC).

2009.05.25

God innsats på Oppsal

En rekke løpere fra Nordland var med på løpene på Oppsal den 22-24 mai. Yngve Skogstad fikk bryne seg mot alle de beste juniorene i landet, og det ble en 19. plass på Sprinten, 18.plass på Mellomdistanse og 14.plass på Langdistansen. Ser vi imidlertid på de som løper i H17-18 var faktisk Yngve på 4.plass.

Vi gratulerer også Nora Irgens, som vant klassen D-10. Det tyder på at vi har flere stortalenter på gang, og vi gleder oss til å se utviklingen videre.

Arild Hegreberg klarte også å vinne klasse H45, noe som er meget imponerende. Blandt de andre deltagerne var det varierende resultater, men vi tror det var en nyttig og lærerik tur. Det er viktig å få erfaring fra Østlandsterreng.

2009.05.25

RouteGadget

Løpet på Drevjamoen er lagt ut på RouteGadget. Her kan alle legge inn sine veivalg.
RouteGadget

2009.05.15

Orienteringshelg i Vefsn 23. og 24. mai

Lørdagens orienteringsløp på Granmoen skole. Er nå historie. Resultatene finnes nedenfor. Etter løpet var det grilling og natursti på en fin bålplass rett nedenfor skolen.
Løpet på Drevjamoen ble også et fint løp for de som hadde tatt turen dit. Ingar hadde laget flotte løyper og været var ypperlig, med sol og gode forhold.
Resultater Granmoen
Resultater Drevjamoen

2009.05.03

Ungdomssamling på Kjerringøy

Samlingen på Kjerringøy er nå over. Det ble en meget flott langhelg for de 21 ungdommene og 10 lederne som var med. Været var perfekt hele fredag og lørdag, med strålende solskinn. Kjerringøy viste seg som et perfekt sted for O-trening, med mesteparten av terrenget i gangavstand fra Prestegården hvor vi overnattet.

Treningen startet allerede torsdags kveld med en postplukk-løype fra Maskinisten i Bodø. Her fikk vi testet orientering i tettvokst granskog og bratte bakker. Fredag formiddag ble det veivalgstrening hvor sløyfene ble løpt to ganger med ulikt veivalg for å sammenligne tidene. Etter lunsj var det sløyfeorientering med vekt på innløping i posten. Da ble kartet Rødlia benyttet, og her var det flott furuskog med mye småkuppering og småmyrer som gav mye orientering på lite område. Til slutt var det fjelltur for de som hadde lyst, og hele 10 ungdommer dro til toppen Kvarven, ca 600moh.

Lørdag formiddag var det supersprint på en liten haug bak kirka. Her var det postarbeid og retning ut av posten som var i fokus. Sløyfene var bare 4-500meter lange, men de mange rare gropene og søkkene gav nok utfordringer, sammen med en relativt tungløpt bunn, så nesten ingen klarte å komme under 10 min/km. Lørdag ettermiddag var det nærløp på Låter. Denne konkurransen gjaldt som første konkurranse i ledertrøye-cuppen. Følgende får derfor æren av å løpe med ledertrøyen på første KM i juni:

D13-14: Ingvild Oxaas Wie
H13-14: Håvard Wedege Irgens
D15-16: Mathilde Rundhaug
H15-16: Petter Jakola

Søndag ble avsluttet med Ungarsk stafett, hvor to og to løper sammen og kan fordele 10 poster mellom seg slik at hver løper minst 4 poster. Rekkefølgen på postene er valgfri. Dette ble gjentatt to ganger. Vinner ble her A-gjengen med Ask Godal og Arild Hegreberg, mens Magnus Beyer Brattli og Even-Johan Kaspersen (9 år!) kom like bak. Valg av taktikk gav her store utslag, og det var her mange ulike varianter.
På bildet ser vi alle deltagere og ledere på samlingen.

Resultater/Strekktider nærløp Låter
Routegadget for nærløp på Låter
Poeng Ledertrøye-cup


2009.04.19

Helgelandsræs

Helgelandsræs terminliste er nå klart. Første løpet blir i ved Korgen Sentralskole den 29.april.

Det blir samme opplegg som tidligere år. Pokal til vinnerne i hver av klassene Gutter kort, Jenter Kort, Gutter Lang, Jenter Lang, Herrer Kort, Damer Kort, Herrer Lang, Dame Lang. De 8 beste løpene teller.

Terminliste Helgelandsræs
Informasjon

2009.04.20

Nybegynnerkurs

Linker til nybegynnerkurs i orientering
Nybegynnerkurs for voksne
ABC-kurs i orientering

2009.04.19

Ledertrøyer

Ungdomsløperene i Kretsen vil i år konkurrere om Ledertrøyer. Det deles ut en trøye i hver av klassene D11-12, H11-12, D 13-14, H 13-14, D 15-16, H 15-16. Trøyene deles ut etter hvert løp så lederen kan bruke den i neste løp. Vinner etter siste løp i sesongen får trøyene..

Det konkurreres i disse løpene.
02.05.09 Løp under undomssamling (ikke for D/H 11-12)
12.06.09 KM Sprint
13.06.09 KM mellomdistanse
14.06.09 KM Ultralang
03.07 Meløy
04.09.09 KM Natt
05.09.09 KM Lang
12.09.09 Saltendilten

I løpene som inngår får vinneren 100 poeng. Alle som bruker dobbelt så lang tid som vinneren eller mer, får 20 poeng. De som har tid mellom disse får poeng i forhold til tid i forhold til vinner. De som bryter eller blir disket får 10 poeng. Alle løp teller så ingen løp kan strykes

Reglene for konkurransen om ledertrøyene og hvordan trøyene skal se ut, blir diskutert på Ungdomssamlinga i 1. mai helga

2009.04.13

Innbydelse til Vårsamling

Fra torsdag 30.april til søndag 3.mai vil Nordland Orienteringskrets avholde samling for ungdomsgruppa i Nordland (13-19år) på Kjerringøy. Vi skal bo på Prestegården og trene i vakre omgivelser på meget gode kart. Vi legger opp til en tradisjonell samling med fokus på o-teknisk trening og sosiale aktiviteter. For fullstendig program, se linken nedenfor.
Program vårsamling (pdf)

2009.02.25

Utviklingsprosjekt om kart og kompass

Ole Morten Wie og Knut Berntsen har startet et utviklingsprosjekt i samarbeid mellom Nordland Orienteringskrets, Mo Orienteringsklubb, Høgskolen i Nesna og Hauknes barneskole og Mo Ungdomsskole. Prosjektet ledes av Polarsirkelen friluftsråd og inngår som en del av arbeidet i Lærende nettverk i friluft.
Mer info

2009.02.12

Kretsting 2009

Ca 20 representanter fra 8 klubber deltok på ting og fagdag ved Skogvoktergården på Storjord i Saltdal. Dette er en nærmest perfekt sted for slike treff, inkl. barmark for løp sjøl midtvinters. Gledelig at de dyktige folka i styret tar gjenvalg, og at tre solide ungdommer på Mo fører Ungdomsutvalget videre.
For mer info, se linkene nedenfor:
Referat Kretsting
Budsjett 2009
Referat Fagdag

2009.02.09

Midnattsolgaloppen 4.-7. juli 2009 Valnesfjord/Bodø

MG09 arrangeres i fartsfyllt nord-norsk terreng med spesiell status. De to første løpene går i Øvre Valnesfjord og løperne vil være innenfor grensene til nye Sjunkhatten Nasjonalpark som etter planen skal åpnes i 2009. Løypene går i klassisk nordnorsk innlandsterreng med svært god løpbarhet, ren bunn og veksling mellom åpne og skogbevokste partier og mange lettløpte myrpartier.
De to siste løpene går nær Bodø sentrum i området Rønvikfjellet/Keiservarden. Det er 360 graders utsikt fra store deler av løypene: Fri sikt til Kjerringøy/Steigen/Hamarøy i nord, Lofotveggen/Værøy/Røst i vest, Saltfjellet/Børvasstindan i sør og Blåmannsisen/Sulitjelmafjellene i øst.

Det er klart for påmelding og booking av overnatting. Se Midnattsolgaloppens nettsider:

www.mg-norway

2008.12.09

Kretsting 2008

Vi inkaller herved til Kretsting fredag 30.januar 2009 på Skogvoktergården, Storjord i Saltdal (merket fra E6). Tinget starter fredag 19:00 og varer til ca 22.00. Forslag som skal behandles på tinget, må være sendt styret seinest 3 uker før tinget. Forslag kan fremmes av kretsstyret og lagene.

Lørdag blir det fagdag som avsluttes med lunsj og O-løp. Alle er velkommen til tinget, men lagene har bare stemmerett etter kretsens lover.

Sakspapirer

2008.11.18

Terminliste 2009

Her er kretsens terminliste for 2009, inkludert noen viktige nasjonale løp:
1-3.mai Ungdomssamling (13-19år)på Kjerringøy
23-24.mai Helgelandsræs-helg i Mosjøen
30mai-1.juni Pinseløp på Kongsberg
12-13.juni KM Sprint/Mellom/Ultralang i Korgen/Mo
26-28.juni O-Festival i Oslo
4-7.juli Midnattsolgaloppen Valnesfjord/Bodø
7-12.august Hovedløp leir for 14-16-åringer
14-16.august Nordnorsk Mesterskap Indre Troms
4-6.sept. KM Natt, lang og stafett Tverlandet
12.sept. Saltendilten

2008.10.17

Avslutning Helgelandsræs og Grufseløp

Det tradisjonelle Grufseløpet går av stabelen i Vesterli på søndag 23.November klokken 14:00. Etter løpet blir det dusj og Badstu før vi begynner premieutdelingen for årets Helgelandsræs. Premieutdelingen starter 16:00. De som ikke løper Grufseløpet er også hjertelig velkommen. Det blir servering av kaker og kaffe.

2006.10.31

Veivalg

Det er kanskje ikke alle som vet at O-sporten har sitt eget blad, Veivalg. Det kommer neste år med 7 utgaver, og har i tillegg til mange interessante artikler og kart, også terminliste for hele landet og konkurransereglene i et eget bilag. Ikke minst trykker de mange fine kart med eliteløpernes veivalg.
For å bli abonnent, kontakt Astrid Torp (astrid@sportmedia.no) tlf 69 81 97 13(8.00-16.00)
Abonnementprisen i 2006 er 349 kroner