2011.10.25

Helgelandsræs sammenlagt

Sammenlagt resultater for Helgelandsræset er klar. Sjekk gjerne om dine resultater er korrekt. Det hender at personer blir satt i feil klasse. Premier blir delt ut etter Grufseløpet på søndag ca 16:00. Grufseløpet har start 15:00.
Sammenlagt

2011.09.18

Nordlandscup

Vinnerne av Nordlanscuppen 2011 fikk i år O-sko fra Ortocare Nordland. Disse ble delt ut etter Saltendilten. Vinnerne ble:
D11-12: Eli Kolstad, Mo OK
H11-12: Even-Johan Kaspersen, Mo OK
D13-14: Åshild Kolstad, Mo OK
H13-14: Lars Solli, Mo OK
D15-16: Heidi Jensen, B&OI Orientering
H15-16: Håvard Irgens, B&OI Orientering

Fullstendig resultatliste

2011.09.17

Saltendilten 2011

Saltendilten startet med duskregn og kjølig vær, men etter hvert lettet det, og alt i alt ble det brukbart vær. Totalt 52 deltagere var med. På den lengste løypen var det Lars Reitan som var raskest med 2:24 på 16km. På den mellomste løypen, som i år var 12.7km, var Håvard Irgens raskest med 1:40, tett fulgt av Mathilde Rundhaug på 1:52. Gledelig å se at ungdomen slår de gamle så ettertrykkelig. Håvard Irgens løp på dispensasjon, da han bare er 15år, mens Mathilde Rundhaug hadde nest beste km-tid uansett klasse (etter Håvard). To prestasjoner det står all mulig respekt av.

Hvis noen har glemt noe, så se liste over hittegodts på forumet til B&OI Orientering

Her er de endelige resultatene, etter korreksjon for overhoppede poster etc.:
NB: Routegadget kan se ut som om det ikke fungerer, fordi kartet er hvitt i øvre venstre hjørne. Trykk da på "minus" knappen for å zoome ut.

Resultater Saltendilten
Routegadget

2011.09.16

KM Natt

Årets KM Natt er over. Vi slapp såvidt unna regnet, og kunne nyte det flotte terrenget rundt Helsesportsenteret. Jakob hadde laget noen raske og flotte natt-løyper, og etter løpet kunne vi gå rett inn i gymsalen og en varm dusj. Perfekt opplegg og gjennomføring. Her er resultatene.
Resultater KM Natt

2011.09.15

NNM 2012

NNM 2012 arrangeres i perioden 10.-12.8.2012 i Tromsø. Foreløpig programinfo:
 • Fredag sprint på Universitetsområdet (nord-øst på Tromsøya). Løpssted er ikke helt sikkert ennå, det kan bli endringer her.
 • Lørdag langdistanse på NM-kartet Reinlia (sør på Kvaløya).
 • Søndag stafett på samme kart.
 • Samlingsplass lørdag og søndag blir på Hella (sør på Kvaløya).
 • Info om ny hjemmside kommer snart, der vil ny informasjon om arrangementet legges ut fortløpende .
 • 2011.09.16

  Startliste KM Natt

  Se link:
  Startliste KM Natt

  2011.09.15

  Premiering Nordlandscup

  De 6 vinnerne av Nordlandscupen blir premiert med O-sko. Potensielle vinnere inviteres til Ortocare Nordland (Stormyra, Bodø) lørdag 17. september kl 10.00 for uttak av sko. Aktuelle merker er Icebug og Inov8.

  Ortcare Nordland

  2011.09.08

  Sølv i junior NM til Petter Jakola

  Fantastisk prestasjon av Petter! Et meget sterkt løp fra start til mål når det gjaldt som mest.
  Veldig imponerende. Vi gratulerer!

  Petter ble etter NM-innsatsen belønnet av Norsk Orientering med uttak til European Junior Cup i Østerrike. Vi ønsker Petter lykke til i konkurransen blant verdens beste!

  Uttak NOF

  2011.09.06

  Innbydelse til Saltendilten og KM Natt

  Her er innbydelsen til Saltendilten. Husk at dette er siste løp i Nordlands-Cup for ungdom. Innbydelsen til KM natt er også kommet.
  Innbydelse Saltendilten (pdf)
  Innbydelse KM Natt

  2011.09.03

  KM Lang

  Det ble et flott KM-arrangement på Heggmoen i Bodø. Været viste seg fra sin beste side, og med godt kart, gode løyper og flott terreng var alt på plass. Bildet er fra starten på langdistansen. Håvard Irgens med ledertrøyen i H15-16 legger avgårde i god fart.

  Under er utvidede resultatlister. På KM Lang finner du både resultatlister pr. løype og Grafiske kurver for klasser og løyper (Splitsbrowser). Klikk på linken øverst på resultatlisten for å få kurvene (krever Java installert).

  For stafetten er det også strekktider og resultatlister pr løype. Samlet strekktidsliste for stafetten er litt meningsløs fordi kort og lang løype er blandet. Det er like vel interessant at nest beste tid, uavhengig av løype, var Petter Jakola med 25:37 på 3.8km.

  Resultater KM Lang
  Stafett
  Stafett strekktider
  Routegadget KM Lang

  2011.08.29

  KM Heggmoen

  Det er drømme-værmelding for helgas KM i Heggmoen.Se langtidsvarsel her. Stadion ligger i vannkanten med tilrettelagte grillplasser og ypperlige forhold for bading. Vi vil derfor oppfordre alle til å ta med badetøy/skiftetøy og grillmat/spiseredskaper/drikke for å nyte ettermiddagen i Heggmoen. Det vil bli salg av mat/drikke under og like etter løpet. Etter dette kan alle ta ansvar for egen næring og fortæring.

  Bjørn Godal

  2011.08.14

  Innbydelse KM i Bodø

  Innbydelsen til KM 3.-4. september er nå oppdatert. Husk påmeldingsfristen onsdag 31.august.
  Invitasjon (Oppdatert)
  Løypelengder
  Påmelding på eventor

  2011.07.04

  Vi gratulerer Yngve Skogstad med 1.plass i VM

  Yngve har overgått seg selv med et fantastisk løp på langdistansen i Junior VM! Ingen andre var i nærheten, og han vant med en margin på 1:30 til nummer to. Yngve har jo vist seg å være svært stødig O-teknisk, og har opparbeidet seg en fantastisk fart i skogen. Yngve har satset 100% på orientering det siste året, og det har tydeligvis vært vellykket. Systematisk trening har alltid vært Yngves sterke side. Vi regner med å høre mer om Yngve videre framover.

  Vi gratulerer så mye!

  VM direkte

  2011.06.21

  Nordnorsken i Øst-Finnmark

  Arrangørklubbene av NNM 2011, Kirkenes IF, Sandnes IL og Pasvik Hauk inviterer til mesterskap i nordøst. Flott logo for arrangementet som går i Kirkenes og i Pasvik like ved grensa mot Russland! Mer info via linken nedenfor.

  NNM 2011 nettsider og påmelding
  Innbydelse
  Barentskampen

  2011.06.21

  Har vi kandidater til styret i Norsk Orientering?

  Kretsleder i Troms, Eli Blomseth Helgesen, har som leder av valgkomiteen i NOF sendt oss følgende:

  Skriv fra valgkomiteen

  2011.06.07

  KM i Vefsn

  Sprint, Ultralang og Mellomdistanse er nå ferdig. Det ble en meget flott Ultralang etappe. Solen skinte fra skyfri himmel og det flotte terrenget viste seg fra sin beste side. Søndagen var det også bra vær.

  For de med Motrack vil kartet lastes ned automatisk (georeferert). For de som bruker Quickroute finnes kartet på http://www.nook.no/kart/fallmoen_20111506.jpg

  Resultatene er her:

  Resultat Sprint
  Resultat Ultralang
  Routegadget Ultralang
  Routegadget Sprint
  Resultat mellomdistanse
  Fin dekning i Helgeland Arbeiderblad

  2011.06.12

  Gulldryss til Nordland

  Petter og Mathilde tok hver sin 1.plass i Løvspretten, Pinseløpet i Hedemark. Vi gratulerer så mye. Det ble også mange andre gode plasseringer, bl.a. Håvard tok 3.plass, Ask 8.plass, Yngve 2.plass.
  Pinseløpet Hedmark

  2011.05.30

  B&OI-rekruttene på treningssamling på Kjerringøy

  14 rekrutter og 11 voksne gjennomførte ei super treningssamling på Kjerringøy 27-28. mai. Base var som vanlig Prestegården.

  Fredag kveld kjørte vi o-bingo og postplukk/sprintorientering i Kjerringøy sentrum (Handelsstedet). Lørdag dro vi til Låter og startet med retningsløping (kompass). Været var nydelig og vi fortsatte med karttegnstafett og ei klassisk o-løype til slutt + litt bading!

  På bildet:
  Bakerst: Amund G, Håvard og Eivind V
  3. rekke: Kaja, Marius, Jens, og Espen
  2. rekke: Kristina, Martin og Trygve
  1. rekke: Amund K, Eivind T, Ole og Nicolai

  2011.05.28

  Helgelandsræs i Trofors og Hattfjelldal

  Jan Gaute stod for to fine løp i Trofors og Hattfjelldal. En gjeng overnattet på den flotte skolen i Hattfjelldal.
  Resultater Trofors
  Resultater Hattfjelldal

  2011.05.21

  Mo To-dagers resultater

  Første dag av Mo Todagers er over. Været ble ikke på langt nær så ille som meldt, og det ble et fint løp for deltagerne. Utskarpen skole er en flott arena, og det nye kartet svarte til forventningene. Vi vil også rette en stor takk til bøndene i området som har vist stor velvilje ved å flytte dyr fra beite i områder hvor vi skal løpe.

  Andre dag er også over, og det ble ganske harde og krevende løyper, særlig for de med lengst distanse. Været ble etter hvert svært bra. Desverre fikk vi en skade denne gangen. Ingvild Wie brøt av lillefingeren like før nest siste post. Men hun fullførte løpet med meget sterke smerter i fingeren, som hang og slang i en svært unaturlig vinkel. Og hun vant til og med klassen sin (D15-16). Hun fortjener en ekstra honør for god innsats!

  Bildet viser Ole-Kristian og er tatt av Rana Blad's journalist Jens Petter Thomas.

  Resultater dag 1
  Routegadget dag 1
  Resultater dag 2
  Routegadget dag 2

  2011.05.15

  Mo To-dagers - Tidligere start søndag

  På oppfordring fra langveisfarende gjester (Bodø) vil vi forskyve starten til 10:00 på søndag. Det er bare 1.1km å gå til start, så dette burde ikke være noe problem.

  Det blir muligheter for å løpe A-kort på søndag(4-km) for de som synes 6km er litt for langt. Vi kan forøvrig melde om flotte forhold i Utskarpen. All snøen er borte og løperne får en fantastisk utsikt mot de snødekte fjellene Tortenviktind og Polltind.

  2011.05.11

  Påmelding til Mo To-dagers

  Norsk Orientering har fra 1. april innført nytt påmeldingssystem. Det heter "Eventor" og ser ut til å være svært bra. Alle kretsens løp vil bli lagt ut her, og på terminlisten der vil man finne alle større løp i norge.

  Første løp ut i Nordland er Mo To-dagers. Vær gjerne ute i god tid for påmelding, og ta kontakt med undertegnede dersom det er problemer. Det kan forøvrig være en god ide å registrere seg i eventor selv om man ikke skal delta på dette løpet.

  Hilse Jan Kåre Vatne (jkvatne@online.no)

  Link til eventor
  Mo To-dagers dag 1
  MO To-dagers dag 2

  2011.05.03

  Første Helgelandsræs ferdig

  Sesongens første Helgelandsræs er over. Ole Morten hadde laget et flott sprintløp med fellesstart og infløkt gafling. Det ble som vanlig en del som rotet med postene, og hvis det er noen som føler seg feilaktig disket så ta kontakt med Jan Kåre.
  Resultater

  2011.04.30

  Full fræs på Kjerringøy

  Lørdagens tredje økt var sprintstafett i idylliske omgivelser på Kjerringøy gamle handelssted. Sjefstrener Arild satte opp jevne to-mannslag, og det med meget tett mellom de 11 lagene. Mathilde og Espen ble kåret til vinnere selv om de bare hadde tredje beste tid. De to raskeste lagene manglet en stempling hver i den hektiske stafetten der løperne hadde fire etapper hver.

  Ungdomssamlinga ble innledet fredag kveld med postplukk på Rønvikfjellet (Bodø). Første økt lørdag var intervall på kart bratt oppover fra Kjerringøy sentrum. Andre økt var "korridor" på Låter. Hans Gunnar Omdal har bidratt med treningslære og inspirasjon hele helga.

  På bildet suser Ask ut fra tredje post på sin andre runde.

  2011.04.11

  Invitasjon til NM 2011

  Raumar Orientering, Gardermoen
  IK Grane, Arendal
  NM-uka 2011
  NM Sprint 2011

  2011.04.11

  O-løype på Saltfjellet

  O-kretsen bidrar med O-løype ved Polarsirkelen Høyfjellshotell. Alle medlemmer av Nordlands O-klubber får rabatt ved bruk av hotellet.
  Polarsirkelen Høyfjellshotell

  2011.03.26

  Mo To-dagers 21-22 mai

  Mo To-dagers er flyttet til Utskarpen. Der vil vi innvie det nye kartet som Yngve Skogstad har laget. Kartet er - som vanlig fra Yngve - av meget høy kvalitet. Området er spennende med stor variasjon. På lørdag blir det sprint. Den går for det meste i skog/myr-terreng. Søndag blir det langdistanse hvor de fleste får bryne seg på en tettvokst skråli.

  Vi håper flest mulig overnatter på Utskarpen skole - også de som kommer fra Mo. Vi vil forsøke å få til en del aktiviteter på lørdagskvelden. Bl.a. får vi tilgang til svømmebasenget og gymsalen.

  Velkommen!

  Innbydelse Mo To-dagers

  2011.03.21

  Landslagsløper Hans Gunnar Omdal kommer på kretsens ungdomssamling på Kjerringøy 29.4.-1.5.

  Hardt satsende Hans Gunnar Omdal, som bl.a. ble nr 9 i VM i Trondheim i fjor, kommer til vårsamlinga. I tillegg til å trene selv vil han bistå våre løpere med individuell veiledning og trening.

  Fra fredag 29. april til søndag 1. mai vil Nordland Orienteringskrets avholde samling for alle løpere fra 13 år og oppover. Treningsopplegget innrettes mot ungdomsgruppa og vil ha fokus på både o-teknikk og løpsteknikk.

  Vi starter samlinga med ei treningsøkt i Bodø (Rønvikfjellet) fredag og drar videre til Kjerringøy om kvelden. Vi skal bo på Prestegården og trene i vakre omgivelser på gode kart (Raudlia, Låter, Handelsstedet).

  Vi legger opp til ei tradisjonell samling med fokus på både trening og sosiale aktiviteter.

  Innbydelse og påmelding

  2011.03.15

  Sesongplan Nordland O-krets 2011

  Vedlagt følger en gjennomdiskutert sesongplan i kalenderformat for 2011 med de løpene som vi prioriterer å delta på både innenfor og utenfor kretsen. De ivrigste vil forhåpentligvis delta på det meste av dette.

  Sesongplan 2011

  2011.02.04

  Tips til egentrening v/Jan Gaute

  Vi tilbyr egentrening med kart - enten i kombinasjon med en løpetur eller som sofatrening. Se vedlagte kart og notat med treningstips.
  Kart 6: Aldersundet, Lurøy
  Kart 7: Korgen III
  Kart 8: Korgen IV
  Kart 9: Korgen V
  Kart 10: Korgen VI
  Kart 1: Almvatnet, Grane (Trofors)
  Kart 2: Korgen I
  Kart 3: Beisfjord, Narvik
  Kart 4: Korgen II
  Kart 5: Bjørn, Dønna
  Jan Gautes tips til egentrening

  2011.01.29

  Kretsting 2010

  Kretstinget for 2010 er nå avholdt. Det gamle styret ble gjenvalgt. På bildet ser vi fra venstre Åge Mohus, Wenche Hjelmseth, Jan Kåre Vatne og Kretsleder Lars Reitan. Viktigste sak var at kretssekretær Jan Gaute Buvik blir pensjonist fra juli 2011, etter mange års verdifull innsats for kretsen. Han vil fortsatt bidra, men i noe redusert omfang. Vi takker ham for den gode innsatsen så langt.

  Trimløp
  Referat årsmøte
  Referat fagdag
  Budsjett 2011

  2011.01.05

  KRETSTING 2010 - Oppdatert med årsmelding og regnskap

  Kretsting for 2010 avholdes fredag 28.januar 2011 på Skogvoktergården, Storjord i Saltdal

  19.00: Kretsting
  21.30 Middag

  Fagdag lørdag 29.januar kl. 9-13. Det blir et o-løp før lunsj.

  Påmelding med antall menn/kvinner må sendes til kretskontoret innen søndag 23.1.

  Årsmelding NOOK 2010
  Regnskap og Balanse 2010

  2011.01.18

  Gratulerer Mathilde!

  Vi gratulerer Mathilde så mye med 3.plassen i Skiorinetering på Skoppum. Hun går i klassen D17-20 og konkurrerer bare med eldre løpere. Likevel ble hun nummer 3 av 26 deltagere, bare 2 minutter etter vinneren.

  Mathilde går nå for Tønnsberg og omegn OL, for å kunne gå NM-stafett sammen med Anna og Martha Ulvensøen. Desverre ble de disket, men ville ha kommet på 3.plass hvis de hadde fått godkjent plassering. Dette er meget bra, spesielt siden dette var NM for senior, og de konkurrerte med alle de beste i Norge.

  Hun er tatt ut til Junior VM, som går på Sjusjøen 1-6 februar. Vi gratulerer!!

  2010.12.17

  Helgelandsræs

  Her er listen over Helgelandsræs 2011. Det blir neste år litt mer variasjon i løypelengdene, og to av løpene er lagt til en helg (Hattfjelldal). Vi håper dette faller i smak.

  Dato Sted Arr Kommentar
  3.mai Hauknesstranda, Mo (Sprint) MOOK Sprint
  11.mai Tømmerheia, Korgen Korgen I.L.   
  18.mai Bjerka Korgen IL Sprint
  27.mai Hattfjelldal NOOK Lang
  28.mai Hattfjelldal NOOK Lang
  1.juni A-tunnell, Korgen Korgen IL  
  8.juni Stegen, Korgen Korgen IL Klubbmesterskap-Korgen
  15.juni Skytebanen, Korgen Korgen IL
  21.juni Reinfjell-lia, Mo Mo OK Klubbmesterskap-MOOK
  17.august Bleikvassli   Lang
  24.august Hemnesberget Hemnes IL Klubbmesterskap
  31.august Tullavbekken, Korgen Korgen IL  
  8.september Herringen Herringen IL  
  13.september Mosjøen Olderskog IL  
  21.september Leiravneset, KOrgen Korgen IL "Høst-eksamen"
  27.september Mjølan skole, Mo Mo OK Sprint
  4.oktober Brennåsen, Mo Mo OK  

  2010.10.18

  Terminliste 2011

  Styret i Nordland O-krets har nå fastsatt terminlisten for nester år. Det kan kanskje bli noen endringer av stedsvalgene, men ellers skal nå datoene være relativt sikre. Det blir Nordlandscup også neste år, med ledertrøyer for klassene fra 11 til 15 år. Alle løpene teller med i sammendraget (9 løp).

  Dato
  Arrangement
  Sted
  Nordl.cup
  29.april - 1.mai Ungdomssamling, Kjerringøy.
  Kjerringøy
  (Ja)
  21.mai Mo To-dagers, Sprint
  Alteren, Rana Ja
  22.mai
  Mo To-dagers, Klassisk
  Alteren, Rana Ja
  17.juni 
  KM Sprint,
  Kippermoen, Mosjøen Ja
  18.juni KM Ultralangdistanse Fallmoen, Vefsn
  Ja
  19.juni KM Mellomdistanse Fallmoen, Vefsn
  Ja
  3.september
  KM Lang
  Bodø
  Ja
  4.september
  KM Stafett (Individuelt DH11-12)
  Bodø
  (Ja)
  16.september
  KM Natt
  Valnesfjord
  Ja
  17.september
  Saltendilten. Avslutningsfest og premieutdeling for Nordlandscuppen
  om kvelden.  Felles overnatting for alle.
  Valnesfjord
  Ja