Nye interaktive høydepunktet 1. september. For utskriftbar utgave klikk her


VÅTT ; MEN FLOTT!

Langt inne mellom bratte fossefall og høye fjell befinner seg en liten plass med 8000 innbyggere. Plassen heter Odda, og de 8000 har spredt seg utover kommunen med det store arealet.... et areal stort nok til å ta imot norsk mesterskap i orientering for juniorer.

En rekordliten gjeng fra Nord-Norge møttes ved rutebilstasjonen i Haugesund. Intetanende satte vi oss på bussen, som skulle vise seg å bruke 3 timer til Odda. Mørket falt på etterhvert, noe som kanskje var like greitt, turen tatt i betraktning. Misforstå meg rett : Men å møte stor lastebil i stor buss, steiner til autovern, veibredde omtrent som ei standard dobbeltseng, og noen hundre meter ned i avgrunnen ........ Ja, det kan få selv den stauteste o-løper til å skjelve litt i treningsbuksene.

Nå ble vi vant til veiene, og den fantastiske naturen vi møtte i Odda. Terrenget der løpene gikk var upåklagelig, et flott fjellområde der samtlige løp ble holdt. Kort og normaldistanse hadde start mye høyere enn samlingsplass, så det var duket for en lettløpt, men vååååt løpetur. For det første føltes 9/10 deler av løypa som myr, for det andre regna det kraftig, for det tredje måtte ei elv krysses opptil flere ganger. Men faktisk: Personlig vil jeg våge å på- stå at det voldsomme regnværet ,som varte hele helga, gjorde opplevelsen enda bedre ! Det gjør liksom noe med deg å få ta del i det ekstreme. Dessuten kan noen og hver føle seg "uovervinnelig" etter å ha kryssa elva på vei til siste post. I tillegg var det like greitt å ankomme mål "nybadet",da trykket i de oppsatte dusjene var bortimot fraværende. Nå gikk jo også dette bra. Arrangørene hadde lagt opp alt til det beste for oss, med kakao og buljong, oppholdsrom i skihytta. Maten var såpass innbydende at vi hybelboere vurderte å stå opp en hel halv-time tidligere enn strengt tatt nødvendig bare for å nyte en laaaang frokost.

Resultatene for de nord-norske løperne var variable. Best var, nok en gang, Mr. Jon Flydal , BUL Tromsø. ( Nå Kristiansand) Nr. 4 i klassisk. Bra!! Nok en utvandret nordlending, Randi M. Mohus (ex B&OI) greidde å bli hen- holdsvis nr. 8 og nr. 7.på de individuelle distansene, og slo til skikkelig med SØLV i stafetten ( NTNUI) Flott, Randi! Vi nordlendinger både KAN og VIL ! Ingen stafettlag fra Nord-Norge i år, men et mixlag fra Lars Petter Rekkedal, Vidar Wentzel og Knut Flydal plasserte seg høyt på lista utenom konkurranse.

Søndag lot vi være å skylle o-tøyet, som jo var så grundig vaska de siste dagene. Vi vendte nesene heimover etter et supert arrangement, godt tilrette- lagt og tidstilpasset. Løypene var gode, maten bedre men humøret i den nord-norske troppen var best..... På tross av , eller på grunn av (?) det øsende regnværet! Takk for ei flott helg, spesielt til nordlandløperne Liv Trongmo, Korgen , og lille- bror Lars Petter fra Bodø.

Hilsen Unni Rekkedal, reiseleder.