2005.11.22

Korgen IL - 30 år,

Korgen O-gruppe fyller i år 30 år, og vi gratulerer så mye. Korgen IL har i alle år vært en meget aktiv og dyktig medlem av O-familien. Vi legger ved talen som Per Jomar Hoel holdt på jubileumsfesten 20.november.
Tale - Korgen O-gruppe i 50 år

2005.09.13

Saltendilten

Årets Saltendilt er nå avviklet. Det ble en av de våteste og kaldeste løpene på lenge. Men 30 iherdige løpere fullførte likevel løpet. Desverre ble noe av løpet ødelagt for de som hadde lengste løypen. En eller annen hadde vært og stjålet to av postene. I resultatlisten er derfor strekktiden fram til første post etter de to manglende postene strøket. Slutt-tidene er derfor bortimot 30 minutter kortere enn faktisk totaltid. Men vi mener at løpet på denne måten blir retferdig for alle.
Resultater

2005.09.11

Gratulerer med NM innsatsen

Vi gratulerer Nordlandsløperne med innsatsen i NM 2005. På langdistansen Fredag ble Marit Kure nr 18 av 60 deltagere, mens Sigrid Vatne ble nr 15 av 31 deltagere. På Lørdag ble det også 18 plass på Mairt, og en 16 plass på Sigrid. Dette synes vi er en respektabel innsats mot mange meget sterke løpere.

Bodø tok også en respektabel plassering i stafetten (49 av 117), hvor Carl Henrik Bjørset løp en meget bra siste-etappe.

NM Resultater

2005.09.07

Orientering på nett

Nettstedet "Orientering på Nett" er startet opp på nytt, og drives nå av tidligere Valnesfjord-løper Kirsti Kringhaug og hennes mann Geir Nilsen. Der finner du flere interessante artikler og annen nyttig/interessant informasjon. Link til stedet finner du i menyen til venstre under overskriften "Linker".

2005.09.03

KM Natt og Sprint

Så er KM Sprint og KM natt avviklet. Forholdene under Natt-KM var i år bedre enn på mange år, og antall ungdommer var større enn på lenge. Ungdommene overnattet på Vesterli Klubbhus og hadde mer trening på Lørdag, bl.a. MikrO. Resultatene fra dette treningsløpet finnes nedenfor. De fleste taklet utfordringene svært godt, og det ble ikke mange strafferunder på tross av at dette er en ny form for orientering. (OBS: Det er ikke delt inn i klasser. Store som små løp samme løype og er rangert sammen.)

Lørdag ettermiddag var det tid for KM sprint, som gikk i "bynære" omgivelser i Korgen sentrum. Også her var det mange nye fjes i KM-sammenheng, noe vi setter stor pris på.

Bildet til høyre er tatt av Inger Lise Pettersen og er av Henning under fredagens nattløp.

Resultater KM Natt
Resultater KM Sprint
Resultater Mikro
Splitbrowser - KM Natt
Splitbrowser - KM Sprint

2005.08.29

Travel uke innen orientering!!

Mandag 29/8 18:00 Stort lokalt åpningsløp for nyetablert O-gruppe i Hemnes IL. Nytt kart, mange unge deltakere.
Onsdag 31/8 18:00 Helgelandsræs i Bjerkalia,( merking fra E 6)
Torsdag 1/9 18:00 Deltakerne i skisamling junior har innlagt parløp i Vesterli, Korgen.
Fredag 2/9 21:00 KM natt i Vesterli, Korgen
Lørdag 3/9 11:00 MICR-O, første prøvearr. i Nordland O-krets Vesterli, Korgen
Lørdag 3/9 16:00 KM sprint, første off. arr. i Nordland

Info om ungdomssamling i Korgen 2-3/9
Innbydelse til KM natt og KM sprint

2005.08.29

Splitbrowser på KM

Vi driver for tiden forsøk med å utvide resultatservice fra løpene, og har nå lagt inn programmet Splitsbrowser. Det viser strekktidene grafisk på skjermen. Brukene er meget enkel. Klikk på linken nedenfor og velg så ønsket klasse øverst til venstre (Første gang er det D11-12 som kommer opp). Deretter klikker du på de navnene du vil sammenligne. Kurvene til høre viser løpsutviklingen i forhold til beste strekktid eller vinneren (velg i boksen øverst i midten).
Legg også merke til at løypene også finnes nederst på klasse-listen. Der kan man sammenligne alle løperne som har løpt samme løype, uavhengig av klasse.
Etter hvert vil vi også forsøke å legge in Routegadget som kan brukes til å legge inn løyper.

Lykke til.

Strekktider for KM-Lang, Vatnalia
Strkktider for Helgelandsræs Bjerkalia
Strkktider for Helgelandsræs Stabbforsen

2005.08.28

KM Staftett i Vatnalia

Resultatene fra stafetten er nå klare. Bodø tok en suveren seier i H15, mens D15 ble vunnet av Mo O-Klubb. Løypene og terenget var denne gangen virkelig gode, uten tungløpte og unødig vanskelige partier.

PS: Vær oppmerksom på at rangeringene på strekktid-listene nedenfor er ganske meningsløse, siden de ulike løperne har løpt ulike lengder.

Resultater
Strekktider

2005.08.27

KM Lang i Vatnalia

KM Lang er nå avviklet. Vi var heldige med været, og hele løpet gikk under flotte forhold i et flott tereng. Til venstre ser du deltagerne i D11-12. Resultatene finner du nedenfor.
Resultater KM Lang

2005.08.26

KM Natt og KM Sprint i Korgen

Husk påmelding for KM Natt og Sprint. Arrangementene foregår i Korgen Fredag 2. og Lørdag 3 September. Påmelding her, eller på klubbens side (Se linker til venstre):
Påmelding KM Natt
Påmelding KM Sprint

2005.08.22

Husk KM Lang og stafett i Bodø!

Neste helg er det nok et KM løp. Vi håper alle klubbene mobiliserer og kommer til Vatnalia denne helga.
Påmelding
Invitasjon

2005.08.18

NNM 2005

NNM 2005 ble nok et vellykket arrangement, og vi takker BUL-Tromsø for insatsen. Spesielt likte vi den praktiske samlingsplassen. Terenget var også supert, og den nye distansen (Sprint) var svært vellykket.

Vi ser også at det finnes unge talenter også fra Nordland, på tross av vanskelige treningsforhold i forhold til "Søringene". Magnus Wingan Wold må nevnes spesielt, da han hadde beste kilometertid av alle på lørdag, og hadde 5. beste etappetid på stafetten (forran bl.a. Karl Gunnar Skjønsfjell). Dette til tross for at han bare er 16 år, og at løypene var svært krevende. Også i klassen H13-14 har vi flere svært gode løpere som kjemper en jevn kamp seg i mellom. På jentesiden er det desverre mye tynnere, og det er vel bare to som satser (Marit Kure og Sigrid Vatne). Sistnevnte hadde beste etappetid på D15 stafetten, i konkurranse med bl.a. Arntraut Götsch, som vant D21 på søndag.

På bildet ser vi vinnerne i stafett H15, som var B&OIL's førstelag med Magnus Wingan Wold, Håvard Berg og Arild Hegreberg.

Resultater

2005.08.02

Flott innsats under hovedløpet

Vi gratulerer løperne fra Nordland med den gode innsatsen under hovedløpet, og spesielt sølvet til Magnus Beyer Brattlie. De andre fikk også meget bra plasseringer.

Bilde av Magnus (Foto: HL2005/Fana IL v/Jan Kocbach).

Link til hovedside for Hovedløpet

2005.07.18

Invitasjon til KM Natt/Sprint i Korgen + Ungdomssamling 2-4 september

Innbydelsene er nå klar for høstens KM Natt og KM Sprint. Se linker nedenfor. I forbindelse med KM blir det også ungdomssamling for aldersgruppen 13-19 år, med overnatting i Vesterli Klubbhus. Samlingen starter fredag 2/9 19:00. Et av temaene for samlingen er den nye løpsformen "Micr-O".
Innbydelse KM Sprint
Innbydelse til ungdomssamling

2005.06.19

KM i Vefsn

Nok et vellykket arrangement er avsluttet. Været var denne gang svært så bra, spesielt på Søndag. Langvatnet går viste seg å være et svært hyggelig sted, med et gammelt hus fra 1706 som ble brukt som kafe.

På Bildet ser vi vinnerne i Mellomlang distanse H17 og D17, Arild Hegreberg og Hilde Sofie Masterdalshei. I bakgrunnen løpsleder Ingar Solberg.

Resultater KM Mellomlang
Resultater KM Ultralang

2005.05.29

Bodøløpene avsluttet

Bodøløpene er nå avsluttet, og resulatene finner du nedenfor. Været var noe kalt, men på søndag kom solen fram og det ble kjempeflotte forhold på Festøy. Takk til B&OIL for et flott arrangement.
Resultater Bodøsprinten
Resultater Bodømesterskapet

2005.05.27

Ungdomssamling under Midnattsolgaloppen

Sørreisa O-lag og Troms O-krets innbyr nord-norske o-ungdommer til samling i forbindelse med årets Midnattsolgalopp i Sørreisa og Målselv. Aldersgruppe 15-20 år, men vi regner med at aktive 14-åringer også kan delta. Samlingen varer fra 25.juni til 2.juli, og koster 700kr. Dette inkluderer mat og overnatting på Sørreisa sentralskole, samt transport til treningsområdene.

Samlinga vil være et samarbeid med den italienske klubben: US Primiereo-San Martino, som vil delta med 20-25 ungdommer. Også løpere fra Serbia Montenegro er invitert.

Innbydelse (Word)

2005.05.23

O-Kurs

Kretsen har hatt kurs for lærere ved Dalsgrenda/Altern skoler(15 delt.) Videre har Kviting IF i Leirfjord starta såvidt , og 10 stk. har hatt begynnerkurs. Laget skal ha et TUR-O opplegg i år.(se bilde) Videre skal det være kurs i Saltdal og muligens i Bjerkvik

2005.05.23

Skoleløpene og Gildesprinten er i gang!

Sømna var først ute allerede 25.april med ca. 120 elever fra 5.-9.klasse. Fine forhold i Grøtheim-marka...mange fikk seg en riktig lang tur!
I Mosjøen er en i gang på Kippermoen ungdomsskole (19.mai) og Korgen har hatt noen klasser ute denne uka.
I Rana skal mange skoler ha arrangement i begynnelsen av juni, det samme gjelder Bodø og Valnesfjord.
I Narvik er det starta et interessant opplegge med Barnas Idrettslag, der ca. 60 barn skal ha 4 uker med O-løp!

2005.05.08

Ungdomssamling avsluttet

Ungdomssamlingen i Saltstraumen ble en meget vellykket treningssamling for de nesten 30 ungdommene som deltok. Vi er svært glade for at så mange ungdommer fra Troms og Finnmark tok turen sørover. Mange av ungdommene kjente hverandre fra før, og mange andre ble kjent under samlingen. Vi håper dette samarbeidet kan fortsette. Neste mulighet til å møtes blir vel allerede under Midnattsolgaloppen, hvor de fleste skal være med. Her er noen bilder fra samlingen. Flere kommer etter hvert
Større versjon av bildet til høyre
Fra matsalen
Resultater Straumøya
Resultater Nygårdsjøen

2005.04.29

RV17

Velkommen til RV 17 2-dagers. Løpene går fredag 6 og lørdag 7. mai, og er årets åpning av Saltenkarusellen! De på treningssamlinga blir også med på disse løpene. For første gang skal det arrangeres o-løp i Gildeskål kommune (lørdagsløpet) Se vedlagte innbydelse i PDF-format. Det er påmelding ved start.
Fredag 6.mai 18:00, start merket fra Saltstraumen Kirke
Lørdag 7.mai 15:00, Nygårdsjøen (ca 40km sørover RV17).
Innbydelse (pdf format)

2005.04.20

Hovedløp og O-lands leir

Hovedløpet og O-landsleiren er årets høydepunkt for løperne i alderen 14-16 år. Vi oppfordrer alle O-Ungdommer til å melde seg på. Leiren er i år ved Bergen. Innbydelse og mer informasjon finner dere på hjemmesiden til deres.
Påmeldingsfrist er 20.juni, og påmelding skjer gjennom klubben din. Kretsen organiserer reiseledere. Kravet for å få bli med er at du har deltatt på minst ett kretsløp innen leiren begynner (f.eks. KM i juni). Arrangørene søker også etter trenere. Her er søknadsfristen 1.juni.
Hjemmside

2005.04.20

Terminliste Sortland

Terminlisten for Sortland er nå klar.
Terminliste Sortland (Excell)

2005.04.16

Aktiviteter i Bjerkvik

O-Gruppa i Bjerkvik IF legger opp til stor aktivitet framover, med faste treningsløp hver tirsdag. Se linken nedenfor for flee detaljer.
Terminliste/Aktivitetsplan for Bjerkvik

2005.04.14

Ungdomssamling 5-8 mai for Nordland/Troms/Finnmark.

Samlingen er for aktive f.o.m. 13 år og oppover. Det kommer ungdom fra både Nordland, Troms og Finnmark, og blir O-teknisk trening av høy kvalitet, samt to nærløp. I tilleg blir det selvfølgelig tid til sosiale aktiviteter og morro. Overnatting blir på Saltstraumen skole. Her er kafeteria på hotellet og nærbutikk og bensinstasjon. Ta med tørrmat. Middag kjøpes/lages på stedet.

PROGRAM med omtrentlige tider
Torsdag 5.5
15:00 O-teknisk trening, Heggmoen. Merket fra RV80, Tverlandet.
Samling ved Saltstraumen skole på kvelden
Fredag 6.5
10:00 på O-teknisk trening på Skjerstad (ca. 25 min kjøring mot øst)
15:00 Nærløp, Saltstraumen.
Lørdag 7.5
10:00 O-teknisk treing. Saltstraumen (gamlekartet over brua)
15:00 Nærløp, Nygårdssjøen ( ca. 25 min kjøring mot sør)
Søndag 8.5
Topptur (Per Karlsatind?) for Salten, Bjerkvik, ROK/FIOK.
Deltakere fra Mo, Korgen, Mosjøen kjører kystriksvegen og har ei økt på vegen.

Transport: Ordnes av klubbene.
Kostnader: Det koster ingen ting for løperne å delta, men de må selv betale mat og reise. (Klubben må betale et mindre beløp).
Påmelding: Ta kontakt med din klubb, som så sender samlet påmelding til Håvard B. eller Jan G.B innen 1.mai. Bruk helst e-post
Velkommen til en våryr samling .... men husk vi bor i det lunefulle nord .... ha ekstra klær i beredskap!!!

Beste O-hilsen
Håvard Berg, B&OI, teknisk opplegg
Jan G.Buvik, kontaktperson for Nordland O-krets

2005.04.01

Treningstur til Frankrike - Fontainbleau

7 Bodø-løpere og 1 Mo-løper var i Frankrike på treningsleir i Vinterferien. Det ble en meget lærerik og morsom vinterferie. Marit Kure har som kjent et år som utvekslingsstudent i Frankrike, og vertsfaren hennes som også løper orientering var med. Nedenfor er linker til noen bilder som Anders Kure (Reiseleder) har tatt. (På bildet til venstre ser vi Anders, Ragni, Marit, Magnus, Håvard, Sigrid og ELisabeth).
Ungdommer i sola
Trener Håvard i Sola
Ragni inn til post
Steinen
Hotell og leiebil - ikke noe tull!
Elisabeth driver grotting
Eifeltårnet by night

2005.02.12

Kurs i løypelegging

I forbindelse med trenerutdanningskursene er det laget en liten oversikt over de vanligste løypetypene og hvordan disse kan planlegges. Det finnes også karteksempler som illustrerer løypelegging.

(Bilde: Marte G.Villmo på kirketrappa, Portugal 2004)

Kurs (6.3Mb Word-dokument med kart)

2005.02.12

Fagdag

Kretsstyret og representanter for 6 lag hadde en meget givende samling 5.februar 2005 i Saltdal, der faglige spørsmål for sesongen ble tatt opp. Hovedsatsinga for 2005 blir å fortsette rekrutteringa gjennom skolesatsinga, herunder Gildesprinten. Det blir ei kvalitetsheving av arrangementene, og trenerutdanninga tar et stort steg framover. Foreløbig terminliste er lagt ut, og endelig Terminliste blir presentert når alle data er klare, forhåpentligvis før 1.april.
Referat fra fagdagen (Word dokument)
Bilde fra O-trim i Saltdal (Inger Lise i skogen)
Terminliste pr. 3/12-2004
Råd om avvikling av O-Løp (1.6Mb Powerpoint presentasjon)

2005.02.10

Kretsting

Kretsting NOOK 4.februar 2004 i Saltdal. 10 repr. fra 6 lag møtte til årets ting, som kunne oppsummere et hyggelig O-år 2004 på nesten alle områder. Hele styret fortsetter videre, og det er optimisme foran 2005-sesongen. Bilde( Kretsstyret 2005: Lisbeth Beyer, Mo OK..Arild Hegreberg, Bodø, samt Raymond Trondsen,Tverlandet (sittende) (Jan Kåre Vatne, Mo OK, var ikke til stede.)

Referat fra Kretstinget
Sakspapirer

2005.02.10

NOF Seminar

NOF sentralt samler trådene og bringer styrke til konsulentene! To dager i januar ble ansatte tatt i skole av selveste Johan Kaggestad,som var meget direkte i sin tilnærming, og noen og hver fikkut løst sine evner i samspill med de øvrige. Videre ble det gjort viktige samordninger ang. klubbutvikling, trenerutdanninga , skolekart og arrangementsutvikling.

12.01.2005

Trenerkurs i Bodø

Håvard Berg & Co arrangerer et trenerkurs over 3 lørdager i Bodø. Det første finner sted lørdag 29.januar, fra 10-16. Anne Margrethe Hausken kommer da på besøk og det er en unik mulighet til å få møte en av norges beste kvinnelige O-løpere.
Kurset er for alle aldersgrupper, og vi vil spesilet oppfordre ungdommene til å dra på kurset. De som bor syd for Saltfjellet kan ta kontakt med Jan Kåre Vatne for organisering av reise.
Innbydelse kurs 29.januar
Innbydelse kurs 12.februar
Innbydelse kurs 5.mars
Program for 29.januar