Pressemelding - Nordland orienteringskrets

31. august til 2. september arrangeres junior-NM i orientering av Wing OK i Trondheim.
Fredag løpes det normaldistanse, lørdag kortdistanse og søndag er det stafett. Nordland orienteringskrets stiller med en solid tropp, men vi savner dessverre kandidater i den eldste jenteklassen. Klassene det konkurreres i er følgende; Damer 17-18 år, Herrer 17-18 år, Damer 19-20 år og Herrer 19-20 år.(I orienteringssporten defineres disse klassene som; D 17-18,      H 17-18, D 19-20 og H 19-20.)

I klassen D 17-18 stiller kretsen med to deltakere; Audhild Prytz fra B&OI og Lena Pedersen IL Siso. Det er nok sistnevnte som har de beste muligheten til gode plasseringer, og da særlig i fredagens normaldistanse der hennes løpsstyrke vil bli avgjørende. Verdt å nevne er at hun også er med i skiforbundets elitegruppe innen langrenn. Audhild Prytz er første års junior, og må være svært fornøyd om hun kommer inn blant den beste 1/3-del og sikrer seg premie og NOF's diplom.

I klasse H 17-18 stiller kretsen med tre løpere. Anders Beyer Brattli og Fredrik Johansen fra Mo orienteringsklubb, samt Marius Edvardsen fra B&OI. Brattli har løpt best og jevnest gjennom hele sesongen, med mange gode løp og fine resultater både innenfor og utenfor kretsen. Marius Edvardsen er litt mer ujevn, men gjør svært gode løp i sine beste stunder. Begge disse er sterke kandidater til å oppnå premieplass i både normal- og kortdistansen.

I H 19-20 har B&OI tre deltakere på plass. Gunnar Waage Skjeflo, Erlend Prytz og Lars Petter Rekkedal. Rekkedal er blant annet Nord-Norsk mester av året, og har løpt sterkt gjennom alle sine år som junior. Kretsen og klubben håper på nok en topplassering fra den svært gode bodøløperen. Erlend Prytz, kalottmester på kortdistansen i H 17-18 i 1998, kan kanskje gjøre et nytt toppløp i samme disiplin under dette mesterskapet.

I søndagens stafett stiller B&OI med både jente- og guttelag. Begge lagene er nok litt for ujevne til å hevde seg helt i toppen, men kan være med å kjempe om premieplasseringer blant den beste 1/3-del. Guttelaget har nok størst sjanse til å klare en god plassering hvis det klaffer for alle. På laget løper sannsynligvis Rekkedal, Prytz og Waage Skjeflo, med Edvardsen som reserve. Men, det skal løpes to dager først før det endelige laguttaket gjøres. Rekkedal er imidlertid for en 1. etappe ekspert å regne, så den plassen synes å være klar.

Sammen med løperne reiser kretstrener Reidar Håpnes. Jeg kan nås på telefon 920 11 812 fra torsdag til søndag - og kan svare på henvendelser fra pressen. Skal prøve å være tilgjengelig under hele mesterskapet.

Reidar Håpnes, Mosjøen - 28. august 2001.